Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το EIT Digital Venture Program

Άνοιξαν οι αιτήσεις για την τέταρτη έκδοση του ευρωπαϊκού προγράμματος που ενισχύει πρώιμες startups με καθοδήγηση και χρηματοδότηση. Μέχρι σήμερα, μέσω του προγράμματος έχουν δοθεί 360.000 ευρώ συνολικά σε 24 επιλεγμένες startups.

Αιτήσεις μπορούν να κάνουν startups που αξιοποιούν σε σημαντικό βαθμό τεχνολογικές λύσεις και δεν έχουν προχωρήσει μέχρι τώρα σε νομική σύσταση εταιρείας. Έως δέκα ομάδες θα επιλεχθούν για τη φάση επιτάχυνσης και θα λάβουν μέχρι 25.000 ευρώ η κάθε μία!

Όσα πρέπει να ξέρετε:

  • Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: 8 Απριλίου 2021.
  • Δεκτές γίνονται startups που τα ιδρυτικά μέλη τους κατοικούν στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία ή την Αλβανία.
  • Έως 10 επιλεγμένες ομάδες θα λάβουν μέρος σε ένα διήμερο Bootcamp που θα πραγματοποιηθεί στις 10-11 Μαΐου 2021, όπου θα παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες και χρήσιμα εκπαιδευτικά workshops.
  • Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει μια περίοδος 8 εβδομάδων, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ομάδες θα έχουν τον χρόνο να αναπτύξουν το προϊόν τους και να ετοιμάσουν την παρουσίασή τους, λαμβάνοντας επίσης πολύτιμη καθοδήγηση από έμπειρους mentors. Η συγκεκριμένη φάση του προγράμματος πραγματοποιείται εξ αποστάσεως, για να διευκολύνει τις ομάδες από κάθε χώρα και περιοχή.
  • Οι ομάδες θα πρέπει να πραγματοποιήσουν την τελική τους παρουσίαση στις 6 Ιουλίου 2021.
  • Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως, σε online περιβάλλον.

Μάθετε περισσότερα και κάντε την αίτησή σας, εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις