Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Codat: PayPal και American Express εντάσσονται στην επενδυτική ομάδα της βρετανικής fintech

Η fintech startup Codat ανακοίνωσε πως θα λάβει νέα χρηματοδότηση μέσω στρατηγικών επενδύσεων από την PayPal και την American Express.

 Η νέα ένεση ρευστότητας από τις δύο επιφανείς αμερικανικές εταιρείες συμπίπτει με το άνοιγμα των νέων γραφείων την Codat στη Νέα Υόρκη, εγκαινιάζοντας έτσι το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της νεοφυούς επιχείρησης με έδρα το Λονδίνο.

Η Codat βρίσκεται πίσω από την ειδική API πλατφόρμα επιχειρηματικών δεδομένων, η οποία, σύμφωνα με την εταιρεία, συγκεντρώνει όλα τα εργαλεία και τις υπηρεσίες που χρειάζονται οι μικρές επιχειρήσεις. Οι πελάτες της Codat περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων δανειστές, ασφαλιστές, πωλητές λογισμικού και πολλούς άλλους επαγγελματίες.

Για παράδειγμα η Zettle, πρώην iZettle και θυγατρική της PayPal, χρησιμοποιεί κατά κόρον την τεχνολογία της Codat για την μεταφορά των δεδομένων που προκύπτουν από συναλλαγές στο λογιστικό λογισμικό των εμπόρων με τους οποίους συνεργάζεται.

«Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την ένταξη της American Express και της PayPal στην ομάδα των επενδυτών μας, οι οποίες και θα μας ενισχύσουν στην αποστολή μας να κάνουμε τη ζωή ευκολότερη για τις μικρές επιχειρήσεις» δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Codat Peter Lord με αφορμή την ανακοίνωση της συμφωνίας. «Είναι ξεκάθαρο, πως οι μικρές επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της παγκόσμιας οικονομίας. Τα επόμενα χρόνια πιστεύουμε πως θα υπάρξει μια δραματική αύξηση στην ποιότητα των χρηματοικονομικών προϊόντων που θα έχουν στη διάθεσή τους. Οι νέοι επενδυτές θα συμβάλλουν σημαντικά στην ανάδειξη των συνεργαζόμενων νεοφυών επιχειρήσεων», πρόσθεσε ο κ. Lord.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις