Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ClimAccelerator: Εξειδικευμένη υποστήριξη και έπαθλα έως 80.000 ευρώ σε “πράσινες” επιχειρηματικές ιδέες

Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο καλούμαστε διεθνώς να κάνουμε άλματα για το μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, αλλάζοντας τον καθιερωμένο τρόπο αξιοποίησης φυσικών πόρων, υλών & ενέργειας σε ζητήματα που αφορούν το οικιστικό περιβάλλον, τις μετακινήσεις ή τον τρόπο παραγωγής & κατανάλωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, το Impact Hub Athens, Belgrade, Prague, Brno & Ostrava, Zagreb και ο οργανισμός Bogatin Slovenia ενώνουν τις δυνάμεις τους με το ΕΙΤ – Climate KIC, τη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή κοινότητα για την πράσινη καινοτομία, για να προσφέρουν επιχειρηματική υποστήριξη και μοναδικές ευκαιρίες διεθνούς δικτύωσης σε ιδέες και νεοφυείς εταιρείες.

Μαζί, διοργανώνουν τον επιταχυντή ClimAccelerator, στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν όσοι έχουν μια πράσινη επιχειρηματική ιδέα που μπορεί να δώσει λύση στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής. Οι ιδέες και εταιρείες που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν θα λάβουν δωρεάν εξειδικευμένη επιχειρηματική υποστήριξη και θα διεκδικήσουν χρηματικά βραβεία έως 80.000 ευρώ καθώς και άλλες ευκαιρίες χρηματοδότησης. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα πάρουν μέρους σε θεματικά εργαστήρια, θα λάβουν καθοδήγηση από εξειδικευμένους επαγγελματίες και θα έχουν την ευκαιρία να συνδεθούν με την πιο δυναμική ευρωπαϊκή κοινότητα πράσινης καινοτομίας.

Το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος θα διεξαχθεί στα Αγγλικά, σε υβριδική online & offline μορφή, ξεκινώντας από ένα 2ήμερο online bootcamp, στις 18 και 19 Μαΐου, ανοιχτό για όλους τους συμμετέχοντες. Οι αιτήσεις θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και τις 27 Απριλίου.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://athens.impacthub.net/climacceleratorabrandnewenvironmentalplatformineurope/?lang=en

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις