Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Προχωρά η διαδικασία υλοποίησης της Πολιτείας Καινοτομίας

Ολοκληρώθηκε χθες, 19 Απριλίου 2021, η διαδικασία Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Πολιτεία Καινοτομίας, όπως είχε οριστεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις της προκήρυξης. Η αποσφράγιση των Φακέλων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη, 20η Απριλίου 2021 και ώρα 10:00 π. μ. στις εγκαταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας.

Ο αρμόδιος Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας δήλωσε: «Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος του διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού και πλέον είμαστε ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στην υλοποίηση του οράματος μας για την δημιουργία της πρώτης Πολιτείας Καινοτομίας στην Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται πως παράλληλα με τη διαδικασία για ανάδειξη αναδόχου, η οποία θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2022, δρομολογείται η ανάπλαση της παλιάς βιομηχανικής μονάδας μέσω ΣΔΙΤ, ώστε η παλιά «ΧΡΩΠΕΙ» να μετατραπεί σε πολυδύναμο χώρο, όπου θα συνυπάρχουν ερευνητικά κέντρα και νεοφυείς επιχειρήσεις, επιτρέποντας την απρόσκοπτη όσμωση μεταξύ επιστήμης και καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει ήδη εκπονήσει τη μελέτη ΣΔΙΤ και το business plan βάσει του οποίου η επένδυση θα ανέλθει στα 100 εκατομμύρια ευρώ και θα δημιουργηθούν 2.000 θέσεις εργασίας.

Επισημαίνεται επίσης πως η δημιουργία της πρώτης Πολιτείας Καινοτομίας υπηρετεί τον στρατηγικό στόχο για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας και τη μετάβαση σε ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο. Όπως έχει αναφέρει επανειλημμένα η κυβέρνηση, το έργο αυτό θα συμβάλει στην ανάδειξη της χώρας σε προορισμό για την καινοτομία στη νοτιοανατολική Ευρώπη, ενισχύει την απασχόληση σε κλάδους υψηλής ειδίκευσης, βοηθώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην αναστροφή του brain drain, ενώ παράλληλα θα  ενθαρρύνει την ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας σε τομείς που μπορούν να παράγουν υψηλή προστιθέμενη αξία.

Διαβάστε ακόμα:

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Η Πολιτεία Καινοτομίας, μια γέφυρα για να κατακτήσει η Ελλάδα το μέλλον”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις