Η Goldman Sachs επενδύει στην Starling Bank

Η Starling είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες τράπεζες για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ευρώπη και αριθμεί 350.000 επιχειρηματικούς λογαριασμούς

Η Goldman Sachs επένδυσε στη Βρετανική FinTech Starling Bank 50 εκατομμύρια λίρες σε μια επέκταση του Δ’ Γύρου χρηματοδότησης ο οποίος αποτίμησε την νεοτράπεζα πάνω από 1,1 δισεκατομμύρια λίρες. Η επένδυση της Goldman Sachs Growth Equity ανεβάζει το συνολικό ποσό από τις 272 εκατομμύρια λίρες τον Μάρτιο, σε 322 εκατομμύρια λίρες.

Η εξασφάλιση της υποστήριξης ενός μεγάλου παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού οργανισμού καταδεικνύει τη δυναμική της ζήτησης από τους επενδυτές και αντιπροσωπεύει μια ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης στην Starling”, δήλωσε η Anne Boden, ιδρύτρια και διευθύνων σύμβουλος της Starling Bank, (κεντρική φωτογραφία), σε δελτίο Τύπου.

Η Goldman Sachs θα μας βοηθήσει σημαντικά καθώς συνεχίζουμε την επέκταση των υπηρεσιών δανεισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς επίσης την Ευρωπαϊκή επέκτασή μας και τις αναμενόμενες M&A“, δήλωσε η Μπόντεν.

Η Starling είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες τράπεζες για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ευρώπη και αριθμεί 350.000 επιχειρηματικούς λογαριασμούς μεταξύ των δύο εκατομμυρίων και πλέον τρεχούμενων λογαριασμών της. Η fintech κατέχει πλέον το 6% της τραπεζικής αγοράς ΜμΕ του Ηνωμένου Βασιλείου!

Η τράπεζα αύξησε επίσης τις καταθέσεις της από περίπου 1 δισεκατομμύριο λίρες πέρυσι σε πάνω από 6 δισεκατομμύρια λίρες μέχρι σήμερα και βρίσκεται σε καλό δρόμο για να αναφέρει το πρώτο κερδοφόρο πλήρες έτος μέχρι το τέλος του επόμενου οικονομικού έτους.

Ο James Hayward, διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, δήλωσε ότι η Starling είναι η «πιο καινοτόμος» ψηφιακή τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου και έχει μια «ηγετική ομάδα που δίνει έμφαση στο digital». Πρόσθεσε ότι η επένδυση θα βοηθήσει την FinTech να αναπτυχθεί και ότι η Starling έχει “βιώσιμες μακροπρόθεσμες δυνατότητες κερδοφορίας”.

Η Starling Bank έχει πάρει τραπεζική άδεια στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2016, προσφέρει προσωπικούς, επιχειρηματικούς και κοινούς λογαριασμούς σε ευρώ και δολάρια, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου. Προσφέρει επίσης μια ποικιλία προϊόντων δανεισμού σε ιδιώτες καθώς και τραπεζικές υπηρεσίες και υπηρεσίες πληρωμών B2B μέσω του μοντέλου Banking as a-Service.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις