Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

DataHub Ruhr: Ευκαιρία τρίμηνης συνεργασίας με γερμανικές επιχειρήσεις για επιλεγμένες Startups!

Ο μεγάλος αριθμός βιομηχανικών επιχειρήσεων που βρίσκονται στην περιοχή του Ρουρ (Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία) και η κεντρική του θέση στην Ευρώπη, καθιστούν την περιοχή εξαιρετικά ελκυστική για startups που ειδικεύονται στον τομέα των B2B Data.

Στο πλαίσιο αυτό, το DataHub Ruhr program, αναλαμβάνει να γεφυρώσει αυτές τις δύο πλευρές προσφέροντας στις startups τη δυνατότητα να συνεργαστούν με τις εταιρείες αυτές και να εκμεταλλευτούν τα μοναδικά datasets τους.

Ο στόχος του DataHub Ruhr είναι να προωθήσει την καινοτομία που βασίζεται στα δεδομένα, συνδέοντας νεοφυείς επιχειρήσεις με μεγάλες εταιρείες στο πλαίσιο τρίμηνων συνεργασιών, ώστε μαζί να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν επικερδείς λύσεις.

Κατά τη διάρκεια των τριών μηνών συνεργασίας, οι startups θα κληθούν να δημιουργήσουν ένα proof of concept και θα διεκδικήσουν χρηματοδότηση έως 20.000 ευρώ.

Οι εταιρείες που συνεργάζονται με το πρόγραμμα είναι οι Vonovia (η μεγαλύτερη εταιρεία κατοικιών στην Γερμανία), η Evonik (εταιρεία χημικών), η RAG (Πρώην εταιρεία εξόρυξης, τώρα υπεύθυνη για τη διατήρηση των πρώην μεταλλευτικών περιοχών σε ασφαλή και βιώσιμη κατάσταση) και η BRZ (εταιρεία που ειδικεύεται στην τεχνολογία πληροφοριών στον οικοδομικό τομέα). Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις ενδιαφερόμενες startups από όλον τον κόσμο είναι η  15η Ιουνίου.

Μάθετε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή, εδώ.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις