Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

NBG Business Seeds: Οι 20 προτάσεις που περνούν στη δεύτερη φάση του 13ου διαγωνισμού καινοτομίας

Για μια ακόμη χρονιά η θεματική «Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα» συγκέντρωσε τις περισσότερες προτάσεις που προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση, 14 στο σύνολο

Τέλος στην αγωνία των συμμετεχόντων έθεσε η Επιτροπή Οργάνωσης του 13ου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds, καθώς ανακοίνωσε τις 20 προτάσεις που προκρίνονται στη δεύτερη φάση του πιο  μακροχρόνιου διαγωνισμού του ελληνικού τραπεζικού οικοσυστήματος καινοτομίας, ο οποίος πλέον έχει καταστεί θεσμός.

Για μια ακόμη χρονιά η θεματική «Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα» συγκέντρωσε τις περισσότερες προτάσεις που προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση, 14 σε αριθμό. Ακολουθούν οι θεματικές, «Περιβάλλον και Τεχνολογία», με 5 προτάσεις και «Πολιτισμός και Τεχνολογία», με μια πρόταση.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού οι νικητές των διαγωνισμών: 14ος Διαγωνισμός Ιnnovation, Blue Hackathon Day, DisinfoHackathon και Seeds Bootcamp συμμετέχουν απευθείας στη Β’ Φάση του Διαγωνισμού, επιπλέον των όσων προκρίνονται μέσω της Α’ Φάσης του Διαγωνισμού.

Οι καινοτόμες προτάσεις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων και υπηρεσιών, από την Υγεία, τον Τουρισμό, τη Μετεωρολογία, τη Ναυτιλία, την Πρόληψη Καταστροφών, το Λιανεμπόριο, των Πληρωμών, του Fintech, του Πολιτισμού κλπ.

Βασικός στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδειχθούν και να επιβραβευτούν πρωτότυπες ιδέες, ερευνητικά αποτελέσματα, επιχειρηματικά σχέδια και εταιρείες, οι οποίες συμβάλλουν :

  • στην ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων και εφαρμογών, βασισμένων σε νέες τεχνολογίες,
  • στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στον σχεδιασμό των προϊόντων και υπηρεσιών,
  • στην εξάπλωση της χρήσης των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και
  • γενικότερα στην προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού οι τέσσερις πρώτες προτάσεις που θα διακριθούν, λαμβάνουν χρηματικά βραβεία 20.000 ευρώ, 10.000 ευρώ, 6.000 ευρώ και 4.000 ευρώ, αντίστοιχα, κατόπιν αξιολόγησης από καθηγητές Πανεπιστημίου και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας. Οι δέκα προτάσεις που θα καταφέρουν να φτάσουν στην τελική φάση του Διαγωνισμού, τυχαίνουν σημαντικής προβολής και καθοδήγησης από τα στελέχη της Τράπεζας. Για επιλεγμένες προτάσεις διερευνάται η συνεργασία με την Τράπεζα, η χρήση των προϊόντων και υπηρεσιών τους, καθώς και η συμμετοχή της Τράπεζας στο εταιρικό τους κεφάλαιο.

Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό καλούνται σε δράσεις ενημέρωσης, γνωριμίας και καθοδήγησης από τα έμπειρα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και τους συνεργάτες του προγράμματος: KEMEΛ, Κέντρο Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ, Ίδρυμα Ωνάση, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης,

Δείτε εδώ τον κατάλογο των επιλεγμένων προτάσεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις