Η Mira Murati και η Thinking Machines Lab λανσάρουν το Tinker, το πρώτο προϊόν για προσαρμογή γλωσσικών μοντέλων AI
Η Mira Murati, η πρώην CTO της OpenAI, παρουσιάζει το πρώτο προϊόν της startup της Thinking Machines: το Tinker, ένα πρωτοποριακό API που επιτρέπει την εξειδικευμένη προσαρμογή μεγάλων γλωσσικών μοντέλων.
Η Thinking Machines, η οποία συγκέντρωσε 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις και αποτιμήθηκε στα 12 δισεκατομμύρια, στοχεύει να φέρει την προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη πιο κοντά σε ερευνητές, προγραμματιστές και εταιρείες, παρέχοντας εργαλεία για εύκολη διαχείριση και εκπαίδευση μοντέλων AI.
Το Tinker διαχειρίζεται αυτόματα πολύπλοκες υποδομές εκπαιδεύσεων σε κατανεμημένα συστήματα, επιτρέποντας στους χρήστες να εστιάζουν στη δημιουργία και την πειραματική τροποποίηση μοντέλων. Υποστηρίζει τόσο μικρά όσο και μεγάλα μοντέλα ανοιχτού κώδικα, όπως και μεγάλα “mixture-of-experts” μοντέλα, με απλή αλλαγή παραμέτρου σε Python.
Με χρήση της μεθόδου LoRA η πλατφόρμα μειώνει σημαντικά το κόστος εκπαίδευσης, επιτρέποντας παράλληλες εκπαιδεύσεις με κοινή χρήση υπολογιστικής ισχύος.
Παράλληλα, η Thinking Machines έχει διαθέσει ανοικτό λογισμικό με τεχνικές για βελτίωση και παραμετροποίηση μοντέλων. Το Tinker είναι διαθέσιμο σε έκδοση private beta, με δωρεάν χρήση σε αρχικό στάδιο και προγραμματισμένη εισαγωγή χρέωσης βάσει χρήσης τους επόμενους μήνες.
