Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέο deal στην πληροφορική: Η Quest εξαγοράζει την Έπαφος για 2,47 εκατ. ευρώ

H συνολική επένδυση ενδέχεται να ανέλθει έως τα 4.940.000 ευρώ μέσα στην επόμενη διετία

Στην απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Έπαφος Συστήματα Πληροφορικής Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία, έναντι τιμήματος ύψους 2.470.000 ευρώ προχώρησε η Quest Συμμετοχών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση η εξαγορά πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαΐου. Επίσης, η συνολική επένδυση ενδέχεται να ανέλθει έως τα 4.940.000 ευρώ μέσα στην επόμενη διετία λόγω πρόβλεψης για την απόδοση επιπλέον ποσού προς τον παλαιό μέτοχο συνδεόμενη με τα μελλοντικά αποτελέσματα της εταιρείας. Συγχρόνως, εκτιμάται ότι η εν λόγω επένδυση θα συνεισφέρει στον όμιλο Quest σε ετήσια βάση περί τα 5.000.000 ευρώ επιπλέον έσοδα με EBITDA margin περί το 10%.

Η εταιρεία «Έπαφος» για περισσότερα από 30 χρόνια διαθέτει σειρά ολοκληρωμένων προϊόντων που καλύπτουν όλες τις ανάγκες των εκπαιδευτηρίων από τη διαχείριση των λειτουργιών τους μέχρι την εκπαίδευση των μαθητών. Κατέχει ηγετική θέση στην αγορά με 3.000 ενεργούς πελάτες στο χώρο της εκπαίδευσης, με σημαντικό μερίδιο αγοράς και καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα παροχής λύσεων και υπηρεσιών Τεχνολογίας και Πληροφορικής.

Η Sigma Catalyst Partners λειτούργησε σαν αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Έπαφος Συστήματα Πληροφορικής για την εν λόγω συναλλαγή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις