Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Vendora: Νέα χρηματοδότηση για την κορυφαία ελληνική πλατφόρμα αγγελιών

Στον νέο γύρο χρηματοδότησης ηγήθηκε το Ολλανδικό VC, No Such Ventures μαζί με τα Bucephalus και Great Stuff Ventures

Νέα χρηματοδότηση πολλών εκατομμυρίων ευρώ εξασφάλισε η Vendora, το κορυφαίου marketplace για προϊόντα από «δεύτερο» χέρι με έδρα την Ελλάδα. Στον νέο γύρο χρηματοδότησης ηγήθηκε το Ολλανδικό VC, No Such Ventures μαζί με τα Bucephalus και Great Stuff Ventures.

Το ακριβές ποσό που «σήκωσε» η Vendora δεν έγινε γνωστό.

Ποια είναι η Vendora

Η Vendora δημιουργήθηκε από τον Robin Schuil, ένα από τα μεγάλα Success Strories της Ολλανδικής Startup σκηνής μια και ήταν συνιδρυτής της αντίστοιχης πλατφόρμας Marktplaats.nl η οποία εξαγοράστηκε το 2004 από το eBay έναντι 225 εκατ. Ευρώ.

Ο Robin μέσω των προγραμμάτων επιτάχυνσης του Orange Grove βρέθηκε στην Αθήνα, η οποία τον κέρδισε τόσο πολύ που αποφάσισε να εγκατασταθεί στη χώρα μας και να ιδρύσει εδώ την Vendora.

Όπως γνωρίζουμε το Vendora δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να καταχωρεί αλλά και να αγοράζει προϊόντα -προωθώντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας- σε ένα απόλυτα ασφαλές οικοσύστημα συναλλαγών όπου τα συμφέροντα των πωλητών και των αγοραστών βρίσκονται πάντα σε απόλυτη ευθυγράμμιση.

Πρόκειται για ένα από τα πρώτα marketplaces στην Ελλάδα που διευκολύνει πλήρως τη διαδικασία πώλησης secondhand προϊόντων, από την καταχώριση ενός αντικειμένου μέχρι την πληρωμή και την παράδοση στον αγοραστή, το Vendora επιτρέπει σε όλους τους χρήστες του να αγοράζουν και να πωλούν με ασφάλεια σε όλα τα νησιά και την ηπειρωτική χώρα.

Τα φρέσκα κεφάλαια αναμένεται να βοηθήσουν την εταιρεία να επιταχύνει τα σχέδια επέκτασης της, καθώς και να ενισχύσει τις λειτουργίες της.

Τέλος, η ομάδα της Vendora έχει ως στόχο να διευρύνει την γκάμα των προϊόντων που προσφέρει, εδραιώνοντας έτσι την ηγετική της θέση στην αγορά secondhand προϊόντων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις