Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

BAE Systems: Εξαγοράζει την Ball Aerospace για 5,6 δισ. δολάρια

Το deal θα επιτρέψει στον αμυντικό κολοσσό να ενισχύσει την παρουσία του σε διαστημικά συστήματα και άλλες αμυντικές τεχνολογίες

Σε μία νέα σημαντική εξαγορά προχώρησε η BAE Systems, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για το μεγαλύτερο deal της για φέτος. Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει 5,6 δισ. δολάρια σε μετρητά για να αποκτήσει τη μονάδα αεροναυπηγικής της Ball Corp., ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την παρουσία της σε διαστημικά συστήματα και άλλες αμυντικές τεχνολογίες.

Η Ball Aerospace με έδρα το Westminster στην πολιτεία του Κολοράντο έχει πάνω από 5.200 υπαλλήλους και κατασκευάζει συστήματα κεραιών, οπτικά συστήματα, συστήματα ωφελίμου φορτίου και διαστημικά οχήματα, μεταξύ άλλων.

Αυτό το έτος η BAE περιμένει η εταιρεία να καταγράψει κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων (EBITDA) ύψους 310 εκατ. δολ. με έσοδα ύψους 2,2 δισ. δολαρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμφωνία θα χρηματοδοτηθεί από έναν συνδυασμό έκδοσης νέου εξωτερικού χρέους και υφιστάμενων ταμειακών πόρων, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2024.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις