Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το EOS Hellenic Renaissance Fund επενδύει 15 εκατ. ευρώ στην Eurolamp ABEE

Η Eurolamp ΑΒΕΕ είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο της τεχνολογίας φωτισμού, ηλεκτρολογικού υλικού, energy efficiency αλλά και χριστουγεννιάτικων ειδών στολισμού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δέκατη επένδυση του EOS Hellenic Renaissance Fund που διαχειρίζεται η EOS Capital Partners με επικεφαλή τον Απόστολο Ταμβακάκη, στην εταιρεία ηλεκτρολογικού υλικού, λαμπτήρων, ειδών φωτισμού και ηλεκτρονικών ειδών, Eurolamp ΑΒΕΕ. Η επένδυση αυτή ύψους €15 εκ. πραγματοποιήθηκε κυρίως μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με το Fund να κατέχει πλέον ισχυρό μειοψηφικό ποσοστό στην εταιρεία.

Η Eurolamp ΑΒΕΕ ιδρύθηκε το 2000 στην Θεσσαλονίκη και είναι πλέον από τις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο της τεχνολογίας φωτισμού, ηλεκτρολογικού υλικού, energy efficiency αλλά και χριστουγεννιάτικων ειδών στολισμού, με δίκτυο 2.500 συνεργαζόμενων καταστημάτων και με περισσότερους από 12.000 κωδικούς προϊόντων, εκ των οποίων το ~86% αποτελούν δικά της επώνυμα προϊόντα. Δραστηριοποιείται κυρίως στην Ελλάδα, ενισχύοντας όμως συνεχώς τον εξαγωγικό της προσανατολισμό κυρίως στις χώρες των Βαλκανίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα εξαγωγές γίνονται σε 30 χώρες και κυμαίνονται στο 17% των πωλήσεων.

H Εurolamp στην εικοσαετή και πλέον πορεία της και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια πέτυχε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης και κερδοφορίας διατηρώντας μια εξαιρετικά υγιή χρηματοοικονομική βάση και παράλληλα υψηλά επίπεδα ρευστότητας. Συγκεκριμένα την τελευταία πενταετία οι πωλήσεις της υπερδιπλασιάστηκαν φτάνοντας τα ~€40 εκ. το 2022 και η κερδοφορία της εταιρείας σε επίπεδο EBITDA τριπλασιάστηκε φτάνοντας τα ~€6.7εκ. κερδίζοντας σημαντικά μερίδια στις διαφορετικές αγορές προϊόντων που δραστηριοποιείται.
Με τη συνεισφορά των κεφαλαίων της EOS αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας που βρίσκεται υπό εξέλιξη με την δημιουργία ιδιόκτητων αποθηκευτικών χώρων/logistics center και παραγωγικών μονάδων για χριστουγεννιάτικες κατασκευές, και θα διατεθούν οι αναγκαίοι πόροι για την αποτελεσματικότερη προώθηση των προϊόντων της εταιρείας μέσω της ενίσχυσης του τμήματος marketing/branding καθώς και για την επένδυση σε νέες κατηγορίες προϊόντων με εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης στις διεθνείς αγορές. Στόχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη και εξωστρέφεια της εταιρείας έτσι ώστε η Eurolamp να καταστεί ο σημαντικότερος ανεξάρτητος-μη πολυεθνικός περιφερειακός παίκτης στην ΝΑ Ευρώπη με ευρεία γκάμα επώνυμων προϊόντων.

Σχετικά με την EOS Capital Partners: H EOS Capital Partners Α.Ε.Δ.Ο.Ε.Ε με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους € 149 εκ. περίπου (EOS Hellenic Renaissance Fund – “EHRF”), εστιάζει σε αναπτυξιακές επενδύσεις σε υγιείς μικρομεσαίες εταιρείες στην Ελλάδα σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Στην δημιουργία του EHRF, ήταν σημαντική η συμμετοχή στο πρόγραμμα Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (EquiFund) που είναι μια πρωτοβουλία του Ελληνικού κράτους και του EIF. Χρηματοδοτείται από το ΤΑΕΣΥΜ με πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020 (ΕΠΑνΕΚ), όπως επίσης και από το EIF και ιδιώτες επενδυτές, με σκοπό να διευκολύνει την πρόσβαση των Μικρομεσαίων κυρίως επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση με τη δημιουργία Κεφαλαίων Επιχειρηματικών Συμμετοχών στην Ελλάδα, σε συνεργασία με εξειδικευμένους ενδιάμεσους χρηματοδοτικούς φορείς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις