Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Saudi Telecom: Αποκτά μερίδιο 10% στην ισπανική Telefonica για 2,25 δισ. δολάρια

Η συναλλαγή εκκρεμεί προς έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές, ενώ η σαουδαραβική εταιρεία διευκρίνισε ότι δεν σχεδιάζει να αποκτήσει τον έλεγχο ή να αποκτήσει πλειοψηφικό μερίδιο στην Telefonica.

Η Saudi Telecom Co., μια εταιρεία που ελέγχεται από την κυβέρνηση, απέκτησε μερίδιο 9,9% στην ισπανική Telefonica SA για περίπου 2,25 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή η εξαγορά, που αποτελείται από περίπου 569,3 εκατομμύρια μετοχές, χρηματοδοτήθηκε χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό πόρων της Saudi Telecom και τραπεζικού χρέους. Η συναλλαγή εκκρεμεί προς έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές, ενώ η σαουδαραβική εταιρεία διευκρίνισε ότι δεν σχεδιάζει να αποκτήσει τον έλεγχο ή να αποκτήσει πλειοψηφικό μερίδιο στην Telefonica.

Η απόκτηση αυτού του μεριδίου είναι πιθανό να αντιμετωπίσει έλεγχο από την ισπανική κυβέρνηση, καθώς η Telefonica θεωρείται εταιρεία στρατηγικής σημασίας. Οι εξαγορές μεριδίων που υπερβαίνουν το 5% ενδέχεται να απαιτούν έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο της χώρας. Οι βασικοί επενδυτές της Telefonica, CaixaBank SA και Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA, κατέχουν ήδη λιγότερο από το 10% της εταιρείας.

Η Saudi Telecom, με ποσοστό 64% ιδιοκτησίας από το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στη Μέση Ανατολή. Η εταιρεία επιδιώκει να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητές της, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας μονάδας λειτουργίας πύργων, της απόσχισης των δραστηριοτήτων κέντρου δεδομένων και υπηρεσιών διαδικτύου και της δημιουργίας μιας ψηφιακής τράπεζας, της STC Pay. Εκτός από αυτή την πρόσφατη εξαγορά, η Saudi Telecom έχει επίσης επενδύσει σε περιουσιακά στοιχεία τηλεπικοινωνιών στην Ανατολική Ευρώπη και πύργους στο Πακιστάν.

Η Telefonica, η οποία δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τις μεγάλες αγορές της Λατινικής Αμερικής, αγωνίζεται να προσελκύσει επενδυτές και να οδηγήσει σε αύξηση των κερδών στην Ισπανία, τη μεγαλύτερη αγορά της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις