Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Orange Quantum Systems: “Σήκωσε” 1,5 εκατ. ευρώ

Τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς εξοπλισμού δοκιμών κβαντικών τσιπ της Orange QS.

Η ολλανδική startup κβαντικής τεχνολογίας, Orange QS, συγκεντρώνει 1,5 εκατομμύρια ευρώ σε pre-seed γύρο χρηματοδότησης. Η εταιρεία φέρνει επανάσταση στις δοκιμές κβαντικών τσιπ.

Υποστηριζόμενη από την QDNL Participations και το ιστορικό deeptech fund Cottonwood, η Orange QS παρέχει γρήγορες και ακριβείς δοκιμές κβαντικών συσκευών.

Χρησιμοποιώντας αυτό που αναφέρεται ως Quantum Diagnostics Libraries, το Orange Rack της Orange QS προσφέρει αυτοματοποιημένες δοκιμές qubit και προωθεί σημαντικά τη μετάβαση της αναδυόμενης βιομηχανίας κβαντικών τσιπ από το «εργαστήριο στο fab» μειώνοντας το κόστος δοκιμής ανά qubit.

Η Orange QS ιδρύθηκε ως spinout από τον TNO, τον Ολλανδικό Οργανισμό Εφαρμοσμένης Επιστημονικής Έρευνας, το 2020.

Καθώς η ανάπτυξη κβαντικών τσιπ μετακινείται από το εργαστήριο σε εγκαταστάσεις βιομηχανικής κατασκευής («fabs»), η ικανότητα δοκιμής κβαντικών τσιπ γίνεται ακόμη πιο δύσκολη από ό, τι είναι σήμερα. Επί του παρόντος, η δοκιμή ενός μικρού κβαντικού τσιπ απαιτεί εβδομάδες, χρησιμοποιώντας μια κρυογονική εργαστηριακή εγκατάσταση και μια ομάδα αφοσιωμένων κβαντικών μηχανικών. Οι δοκιμές σε βιομηχανικό περιβάλλον καθιστούν τις απαιτήσεις του περιβάλλοντος κρυογονικής δοκιμής πιο αυστηρές, ενώ ταυτόχρονα απαιτούν πολύ μικρότερους χρόνους δοκιμής ανά τσιπ.

Εκτός από τον νέο γύρο επενδύσεων, η Orange QS εξασφάλισε επιχορήγηση από τον επιταχυντή EIC του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας το περασμένο καλοκαίρι.

Τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς εξοπλισμού δοκιμών κβαντικών τσιπ της Orange QS. Θα συνδυάσουν τα προϊόντα τους που έχουν κατασκευαστεί για την αγορά R&D και θα ενσωματώσουν νέες βασικές καινοτομίες. Αυτή η επόμενη γενιά εξοπλισμού θα είναι η πρώτη λύση για δοκιμές qubit υψηλής ταχύτητας, στοχεύοντας στην αναδυόμενη αγορά της κβαντικής βιομηχανίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις