Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Όμιλος SOFTONE: Στρατηγική επένδυση στην Global Sustain

Μαζί θα δημιουργήσουν μία νέα εταιρεία που θα εστιάσει στη δημιουργία πλατφορμών ESG με στόχο την αυτοματοποίηση στη συλλογή, αξιολόγηση και διαχείριση δεδομένων που αφορούν πρακτικές περιβαλλοντικής (E), κοινωνικής (S) και εταιρικής διακυβέρνησης (G).

Ο Όμιλος Εταιρειών SOFTONE, κορυφαίος πάροχος cloud-based business λύσεων στην Ελλάδα, ανακοινώνει στρατηγική επένδυση στην Global Sustain, την πλέον αναγνωρισμένη εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών και λύσεων στο χώρο του ESG (E-Environmental, S-Social, G-Governance). Μέσα από αυτήν την επένδυση, ο Όμιλος SOFTONE θα αποκτήσει σημαντικό μέρος του μετοχικού κεφαλαίου της Global Sustain. Μαζί θα δημιουργήσουν μία νέα εταιρεία που θα εστιάσει στη δημιουργία πλατφορμών ESG με στόχο την αυτοματοποίηση στη συλλογή, αξιολόγηση και διαχείριση δεδομένων που αφορούν πρακτικές περιβαλλοντικής (E), κοινωνικής (S) και εταιρικής διακυβέρνησης (G).

Με άξονες την τεχνολογική υπεροχή του Ομίλου SOFTONE σε εταιρικά συστήματα μηχανογράφησης και την
αποδεδειγμένη τεχνογνωσία της Global Sustain σε πρακτικές ESG, η σύμπραξη των δυο εταιρειών δρομολογεί την ανάπτυξη καινοτόμων cloud-based πλατφορμών που θα ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες απαιτήσεις ESG κάθε επιχείρησης όπως αυτές απορρέουν αντίστοιχα από εγχώρια και διεθνή πρότυπα, και θα συμβάλουν στη διαμόρφωση μακροπρόθεσμα βιώσιμης ανάπτυξης για κάθε επιχείρηση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Εταιρειών SOFTONE, κ. Πάνος Μαρτίνης, καλωσόρισε την Global Sustain, δηλώνοντας παράλληλα: «Με την κίνηση αυτή χαράζουμε νέους δρόμους για την εταιρική πληροφορική, ενώνοντας τις δύο κορυφαίες εταιρείες business software και ESG κάτω από έναν κοινό στόχο. Διαβλέποντας την αυξανόμενη σημασία του ESG και συνδυάζοντας τη βαθιά γνώση αντικειμένου της Global Sustain με τις καινοτόμες cloud τεχνολογίες της SoftOne, οραματιζόμαστε λύσεις που θα κάνουν εφικτή τη συλλογή, αξιολόγηση και διαχείριση δεδομένων που αφορούν πρακτικές περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής διακυβέρνησης για το σύνολο των επιχειρήσεων. Είμαστε διπλά περήφανοι γιατί η επένδυση αυτή, πέρα από τις επιχειρηματικές συνέργειες, θα δημιουργήσει την τεχνολογία και τις συνθήκες που θα φέρουν τα θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και ορθής εταιρικής διακυβέρνησης στο επίκεντρο της στρατηγικής και διοίκησης όλων των ελληνικών επιχειρήσεων.»

Ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Global Sustain, κ. Μιχάλης Σπανός, ανέφερε: «Η συμμαχία μας με τον Όμιλο SOFTONE μας δίνει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε μία εποχή που τα κριτήρια και τα δεδομένα ESG είναι μία νέα πραγματικότητα για όλο και περισσότερες επιχειρήσεις. Διαμορφώνοντας από κοινού μία αναβαθμισμένη σειρά υπηρεσιών και καινοτόμων ψηφιακών λύσεων, θα υποστηρίξουμε κάθε μία επιχείρηση
ξεχωριστά να παραμείνει ανταγωνιστική στον κλάδο της αλλά και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις συμμόρφωσης που βασίζονται σε κανονιστικές διατάξεις που σχεδιάζονται για το μέλλον. Γιατί πιστεύουμε ότι η έγκαιρη υιοθέτηση της τεχνολογίας και των πλατφορμών ESG θα τους επιτρέψει να είναι σωστά προετοιμασμένες απέναντι στις εξελίξεις που δρομολογούνται σε ρυθμιστικό επίπεδο, αλλά και ευθυγραμμισμένες με τις νέες πρακτικές της αγοράς και τις τάσεις που διαμορφώνονται».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις