Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Pexapark: “Σήκωσε” 20 εκατ. ευρώ για υπηρεσίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Η επένδυση στοχεύει στην περαιτέρω επέκταση της εταιρείας στην αγορά καθώς και στη συνεχή ανάπτυξη των συμβουλευτικών υπηρεσιών συναλλαγών PPA.

Η Pexapark συγκεντρώνει 20 εκατομμύρια ευρώ σε χρηματοδότηση Series C για επέκταση και ανάπτυξη των συμβουλευτικών υπηρεσιών συναλλαγών PPA. Η πλατφόρμα βοηθά τις πωλήσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη διαχείριση κινδύνων παγκοσμίως.

Η Pexapark, μια πλατφόρμα ενεργειακών επενδύσεων με έδρα τη Ζυρίχη, συγκέντρωσε 20 εκατομμύρια ευρώ σε έναν γύρο χρηματοδότησης Series C. Η επένδυση στοχεύει στην περαιτέρω επέκταση της εταιρείας στην αγορά καθώς και στη συνεχή ανάπτυξη των συμβουλευτικών υπηρεσιών συναλλαγών PPA.

Του γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκε η Telstra Ventures,μαζί με την υποστήριξη της Swisscom Ventures και του A&G Energy Transition Tech Fund.

Η Pexapark ειδικεύεται σε λογισμικό και συμβουλευτικές υπηρεσίες για πωλήσεις ανανεώσιμης ενέργειας μετά την επιδότηση και διαχείριση κινδύνου, με στόχο να φέρει διαφάνεια τιμών σε 19 αγορές σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία αναφέρει ότι έχει δει την προσφορά της να χρησιμοποιείται από περισσότερες από 200 εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αποθήκευσης και πράσινου υδρογόνου σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των Octopus Energy, Generation, Statkraft, BP, EDF Renewables και Covestro και ότι έχει διευκολύνει περισσότερες από 30GW συμφωνιών PPA μέχρι σήμερα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις