Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

 1KOMMA5°: Ο μονόκερος του Αμβούργου συγκεντρώνει επιπλέον κεφάλαια για ενέργεια με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα

Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση του «Heartbeat», του ιδιόκτητου ενεργειακού συστήματος IoT, και την επέκταση των δραστηριοτήτων παγκοσμίως

Ο πάροχος ενεργειακών συστημάτων ουδέτερου άνθρακα του Αμβούργου 1KOMMA5° επιβεβαίωσε το κλείσιμο μιας μη ανακοινωθείσας διψήφιας συμφωνίας εκατομμυρίων ευρώ με την εταιρεία VC 2150. Η εταιρεία συγκέντρωσε χρηματοδότηση ύψους 630 εκατομμυρίων ευρώ και έγινε μονόκερος τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους μετά από λιγότερο από δύο χρόνια λειτουργίας.

Η 1KOMMA5° επενδύει σε εταιρείες του ηλεκτρικού τομέα με ιδιαίτερη έμφαση στα φωτοβολταϊκά συστήματα, τις υποδομές φόρτισης και τις αντλίες θερμότητας και, σε αντάλλαγμα, προσφέρει στους επιχειρηματίες τη χρήση των δικών της λύσεων λογισμικού, κεντρικών υπηρεσιών, ομαδοποιημένων αγορών, αναπτυξιακού κεφαλαίου και αντίστροφης συμμετοχής στην 1KOMMA5° Holding.

Η εταιρεία είναι ο πάροχος του “Heartbeat”, ενός ιδιόκτητου ενεργειακού συστήματος IoT που παρέχει κεντρική έξυπνη διαχείριση ενέργειας που βελτιστοποιεί την οικιακή ενέργεια ως απάντηση στις διακυμάνσεις των τιμών της ενέργειας. Θα είναι πλέον διαθέσιμο για χρήση σε όλα τα συμβατά συστήματα, αυξάνοντας την ανεξαρτησία των χρηστών από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Λειτουργεί επίσης μια εικονική μονάδα παραγωγής ενέργειας που συγκεντρώνει και δικτυώνει τα φωτοβολταϊκά των πελατών, την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας, τις αντλίες θερμότητας και τις στήλες φόρτισης, αυξάνοντας έτσι σημαντικά την κερδοφορία των δικτυωμένων συστημάτων πελατών

Η 1KOMMA5° θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για την περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση των εφαρμογών λογισμικού της γύρω από το “Heartbeat” και ένα νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στο Βερολίνο με περισσότερους από 100 υπαλλήλους για την ανάπτυξη λογισμικού και προϊόντων, καθώς και ένα εργαστήριο δοκιμών

Επί του παρόντος, η 1KOMMA5° λειτουργεί πάνω από 65 εργοστάσια με περίπου 1.500 υπαλλήλους στη Γερμανία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία, την Ιταλία, τη Δανία, την Ισπανία και την Αυστραλία. Η εταιρεία εξαγόρασε την εταιρεία ηλιακής ενέργειας Daanish Viasol A / S τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Η εταιρεία έχει την τρέχουσα ικανότητα να μετατρέπει 500.000 κτίρια ετησίως σε κλιματικά ουδέτερη παραγωγή ενέργειας, θερμότητας και κινητικότητας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις