Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

AiDash: Η Startup που χρησιμοποιεί την AI για την πρόληψη πυρκαγιών «σήκωσε» 50 εκατ. δολάρια

Η αμερικανική εταιρεία χρησιμοποιεί ΑΙ συστήματα, καθώς και δορυφόρους για την πρόληψη προβλημάτων που ενδέχεται να προκληθούν στο ηλεκτρικό δίκτυο από ακραία καιρικά φαινόμενα

Το ποσό των 50 εκατ. δολαρίων σε έναν Series C γύρο χρηματοδότησης «σήκωσε» η AiDash. Η Startup, η οποία έχει την έδρα της στην Καλιφόρνια χρησιμοποιεί ΑΙ συστήματα, καθώς και δορυφόρους για την πρόληψη προβλημάτων που ενδέχεται να προκληθούν στο ηλεκτρικό δίκτυο από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η AiDash αναμένεται να χρησιμοποιήσει τα νέα κεφάλαια για να ανοίξει γραφεία στην Ευρώπη.

Στον νέο γύρο χρηματοδότησης ηγήθηκε η Lightrock, ενώ συμμετείχαν και οι SE Ventures, G2 Venture Partners, Benhamou Global Ventures, National Grid Partners, Edison International και Shell Ventures.

Η AiDash αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την καλύτερη ανάλυση των δορυφορικών εικόνων, με σκοπό να εντοπίσει τυχόν προβλήματα και αλλαγές στο ηλεκτρικό δίκτυο. Συγχρόνως, η τεχνολογία της εταιρείας βοηθά τους πελάτες της στη σύνταξη εκθέσεων βιώσιμης ανάπτυξης.

H επένδυση AiDash στην αντικατοπτρίζει τη γενικότερη προσπάθεια της Silicon Valley για την ανάπτυξη λύσεων, οι οποίες θα βοηθήσουν τις εταιρείες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής.

«Οι παμπάλαιες εγκαταστάσεις που διαθέτουμε δεν μπορούν να αντέξουν κάτω από την πίεση των ακραίων καιρικών φαινομένων, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο πολλές ζωές. Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε πιο αποτελεσματικά εργαλεία για την αντιμετώπιση του κινδύνου. Στην AiDash συνδυάζουμε αποτελεσματικά την τεχνητή νοημοσύνη και τη δορυφορική τεχνολογία προκειμένου να αντιμετωπίσουμε οποιονδήποτε κίνδυνο», δήλωσε ο Co-founder και CEO της AiDash, Abhishek Singh.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις