Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι στόχοι της Google για το 2024 – Στην κορυφή της λίστας η τεχνητή νοημοσύνη

Ο κύριος στόχος της Google για το 2024 είναι να «προσφέρει την πιο προηγμένη, ασφαλή και υπεύθυνη τεχνητή νοημοσύνη στον κόσμο».

Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα εσωτερικά τους εταιρικούς της στόχους για το 2024. Η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.
Ο κύριος στόχος της Google για το 2024 είναι να «προσφέρει την πιο προηγμένη, ασφαλή και υπεύθυνη τεχνητή νοημοσύνη στον κόσμο», σύμφωνα με ένα εσωτερικό έγγραφο.
Άλλοι στόχοι της εταιρείας περιλαμβάνουν,
την ενίσχυση της γνώσης, της μάθησης, της δημιουργικότητας και της παραγωγικότητας, καθώς και τη δημιουργία χρήσιμων προσωπικών υπολογιστικών πλατφορμών και συσκευών.
Επίσης, ενδυνάμωση των επιχειρήσεων και των προγραμματιστών ώστε να καινοτομούν στο Google Cloud, παροχή των πιο αξιόπιστων προϊόντων και πλατφορμών στον κόσμο και δημιουργία μιας «εξαιρετικής» Google για τους υπαλλήλους και τον κόσμο.
Ο τελευταίος στόχος στη λίστα αφορά στη βελτίωση της ταχύτητας, της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας της εταιρείας και στην επίτευξη διαρκούς εξοικονόμησης κόστους. Αυτός ο στόχος όμως δείχνει περισσότερες απολύσεις. Από τις αρχές Ιανουαρίου, η Google φέρεται να έχει απολύσει χιλιάδες υπαλλήλους σε διάφορους τομείς.
Σε ξεχωριστό εσωτερικό σημείωμα, ο Pichai ανέφερε «φιλόδοξους στόχους» και «μεγάλες προτεραιότητες» για το τρέχον έτος. Για να δημιουργηθεί χώρος για επενδύσεις, πρέπει να γίνουν «δύσκολες επιλογές» για να γίνουν πιο αποτελεσματικές. Σύμφωνα με το σημείωμα, οι απολύσεις αναμένεται να είναι μικρότερες από πέρυσι, όταν η Google απέλυσε περίπου 12.000 υπαλλήλους τον Ιανουάριο.
Η έλλειψη δυνατοτήτων AI θα μπορούσε να κοστίσει την επιχείρηση cloud της Google
Η Google αυτή τη στιγμή υστερεί πολύ σε σχέση με τη Microsoft και την OpenAI στην τεχνολογία και την ανάπτυξη AI. Τα μοντέλα Gemini που αποκαλύφθηκαν πέρυσι μετά βίας μπορούν να συμβαδίσουν με αυτά της OpenAI, η οποία φέρεται να εργάζεται ήδη για την επόμενη σημαντική αναβάθμιση GPT-4.
Η Google, όπως και η Microsoft, προσπαθεί να εφαρμόσει AI σε υπάρχοντα προϊόντα, όπως οι επιχειρηματικές εφαρμογές της, τα smartphone Pixel και η παραγωγική αναζήτηση AI.
Ωστόσο, η Google δεν έχει ακόμη παράγει ένα επιτυχημένο αυτόνομο προϊόν AI όπως το ChatGPT. Φημολογείται ότι εργάζεται σε μια νέα προσφορά chatbot που βασίζεται στο πιο ικανό μοντέλο Gemini Ultra. Αλλά μέχρι στιγμής, το chatbot Bard της Google υστερεί πολύ συγκριτικά με το ChatGPT όσον αφορά τον αριθμό των χρηστών.
Το γεγονός ότι η επιχείρηση cloud της Microsoft αναπτύσσεται ταχύτερα από την Google χάρη στη συνεργασία με την OpenAI είναι πιθανό να είναι ένα σημαντικό σημείο δυσκολίας για την Google. Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας βλέπουν το cloud ως τον επόμενο ορίζοντα ανάπτυξης.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις