Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Sentify: Η LLM εταιρεία με ελληνικό DNA “σήκωσε” 1.1 εκατ. δολάρια

Η πλατφόρμα ξεκλειδώνει αξιοποιήσιμες πληροφορίες από τα τεράστια δεδομένα κειμένου που παράγονται από προϊόντα και εφαρμογές LLM.

Η Sentify, μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους χρήστες να εξάγουν αξιοποιήσιμες πληροφορίες από προϊόντα μεγάλων γλωσσικών μοντέλων (LLM), ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει συγκεντρώσει πάνω από 1,1 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης Pre-Seed.

Η Sentify ιδρύθηκε από τρεις Έλληνες, με σημαντική προϋπηρεσία σε θέσεις μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας, τον  Alex Marantelo (Confluent), τον Γιώργο Πάστακα (Revolut), και τον Δημήτρη Ηλία ( Meta).

Το κίνητρό τους βρίσκεται στην αντιμετώπιση μιας σημαντικής πρόκλησης και ευκαιρίας στον τομέα της Generative AI, ξεκλειδώνοντας αξιοποιήσιμες πληροφορίες από τα τεράστια δεδομένα κειμένου που παράγονται από προϊόντα και εφαρμογές LLM.

Η πλατφόρμα της Sentify προσφέρει μια διαδραστική διεπαφή σε πραγματικό χρόνο, μετατρέποντας αδρανή δεδομένα κειμένου σε πολύτιμη νοημοσύνη, αποκαλύπτοντας συμπεριφορές πελατών, προθέσεις χρηστών και συμπεράσματα δράσης, μοτίβα χρήσης προϊόντων, καθώς και εντοπίζοντας ανεπάρκειες και ανακρίβειες στα προϊόντα LLM.

Η Episode 1 ηγήθηκε του γύρου, με τον Adam Shuaib να συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο, και υποστηρίχθηκε από 500 αναδυόμενες χώρες της Ευρώπης και μια επιλεγμένη ομάδα κορυφαίων επενδυτών αγγέλων.

Άμεσος στόχος της Sentify είναι η βελτίωση της πλατφόρμας της μέσω μιας ιδιωτικής φάσης beta, με τη δημόσια κυκλοφορία να αναμένεται μέχρι το τέλος του 1ου τριμήνου. Υπάρχει ήδη σημαντικό ενδιαφέρον, με περισσότερους από 40 οργανισμούς να εκφράζουν ενδιαφέρον για τη χρήση της πλατφόρμας και 10 πιλοτικά προγράμματα να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις