Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Salesforce: Επενδύει στην Together AI της Nvidia

Η Together AI με τα 100 εκατομμύρια δολάρια σε αυτόν τον νέο γύρο χρηματοδότησης, θα κάνει το επόμενο βήμα για να μπει στο κλαμπ των μονόκερων με αποτίμηση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. 

Η Together AI, μια startup που βοηθά τους προγραμματιστές AI να έχουν πρόσβαση σε τσιπ διακομιστών της Nvidia για να εκπαιδεύσουν και να τροποποιήσουν τα μοντέλα AI τους, συγκεντρώνει περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια σε νέα χρηματοδότηση που αποτιμά την 20 μηνών εταιρεία στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια, διπλασιάζοντας την αποτίμησή της από έναν γύρο χρηματοδότησης πριν από τέσσερις μήνες.

Η Salesforce σχεδιάζει να ηγηθεί του γύρου με τη συμμετοχή του hedge fund Coatue Management.

Σύμφωνα με το The Information, η startup βοηθά τους προγραμματιστές AI να έχουν πρόσβαση σε τσιπ της Nvidia για να εκπαιδεύσουν και να τροποποιήσουν τα μοντέλα AI. Ανέφερε επίσης, ότι η Together AI με τα 100 εκατομμύρια δολάρια σε αυτόν τον νέο γύρο χρηματοδότησης, θα κάνει το επόμενο βήμα για να μπει στο κλαμπ των μονόκερων με αποτίμηση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. 

Εδώ και χρόνια η Salesforce και η Salesforce Ventures και άλλοι μεγάλοι τεχνολογικοί και εταιρικοί επιχειρηματικοί βραχίονες βάζουν στο επίκεντρο την AI και με την πάροδο του χρόνου αυτός ο στόχος γίνεται ολοένα και πιο σημαντικός και αυξάνεται επίσης σε αξία και όγκο. Η Salesforce Ventures πέρυσι είχε ανακοινώσει ένα μικρότερο ταμείο για την τεχνητή νοημοσύνη ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο διπλασιάστηκε στα 500 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε λίγους μήνες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις