Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Photoroom: Χρηματοδότηση ύψους 40 εκατ. ευρώ, για επεξεργασία φωτογραφιών με AI επόμενης γενιάς για επιχειρήσεις

Επεξεργάζεται πάνω από 5 δισεκατομμύρια εικόνες ετησίως και με 150 εκατομμύρια λήψεις, το Photoroom είναι πλέον μία από τις πιο χρησιμοποιούμενες εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών AI στον κόσμο, διαθέσιμη σε κινητά, web και μέσω API σε περισσότερες από 180 χώρες.

Το Photoroom, ένας από τους πιο δημοφιλείς επεξεργαστές φωτογραφιών με AI στον κόσμο, έκλεισε με επιτυχία έναν γύρο χρηματοδότησης Series B ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ με επικεφαλής τον προηγούμενο επενδυτή, Balderton Capital και τον νέο επενδυτή, Aglaé, με τη συμμετοχή του YCombinator, ανεβάζοντας τη συνολική χρηματοδότηση στα 64 εκατομμύρια δολάρια.

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς το Photoroom λανσάρει το πρώτο μοντέλο θεμελίωσης ειδικά σχεδιασμένο για τη φωτογραφία προϊόντων, το Photoroom Instant Diffusion. Το πρώτο του είδους του, το μοντέλο θεμελίωσης του Photoroom είναι εκπαιδευμένο να κυριαρχεί στη φωτογραφία προϊόντων, διασφαλίζοντας ότι οι εικόνες από διαφορετικές πηγές φαίνονται σταθερές, σαν να τραβήχτηκαν στο ίδιο περιβάλλον.

Έχοντας τον έλεγχο ενός προσαρμοσμένου μοντέλου σημαίνει ότι η ομάδα μηχανικής μάθησης του Photoroom θα είναι σε θέση να ενσωματώσει νέα έρευνα μόλις κυκλοφορήσει. Η προσαρμοσμένη αρχιτεκτονική του Photoroom θα αυξήσει επίσης την ταχύτητα παραγωγής εικόνας έως και 40%. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν και να επαναλαμβάνουν τις εικόνες του πολύ πιο γρήγορα από ό, τι σε οποιοδήποτε άλλο οπτικό μοντέλο AI.

Το Photoroom ιδρύθηκε το 2019 και τα τελευταία 4 χρόνια έχει βρει τη θέση της στον χώρο της εμπορικής φωτογραφίας. Έχει επεκτείνει την προσφορά της για να συμπεριλάβει έναν επεξεργαστή φωτογραφιών και παραγωγικές προσφορές AI: AI Backgrounds και AI Shadows. Επεξεργάζεται πάνω από 5 δισεκατομμύρια εικόνες ετησίως και με 150 εκατομμύρια λήψεις, το Photoroom είναι πλέον μία από τις πιο χρησιμοποιούμενες εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών AI στον κόσμο, διαθέσιμη σε κινητά, web και μέσω API σε περισσότερες από 180 χώρες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις