Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Kurs Orbital: Εξασφαλίζει 3,7 εκατ. ευρώ

Με επικεφαλής έναν βετεράνο της ουκρανικής διαστημικής υπηρεσίας, η μονάδα ARCap του Kurs Orbital ενσωματώνεται με οποιοδήποτε διαστημικό σκάφος, επιτρέποντας υπηρεσίες όπως η μεταφορά και η απομάκρυνση των συντριμμιών

Η ιταλική startup διαστημικής τεχνολογίας Kurs Orbital συγκέντρωσε 3,7 εκατομμύρια ευρώ για να φέρει τις καινοτόμες λύσεις της στην αγορά υπηρεσιών και logistics για το διάστημα.

Η startup ιδρύθηκε το 2022 και στοχεύει στον εκδημοκρατισμό των λύσεων συντήρησης σε τροχιά, συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσης διαστημικών απορριμμάτων, της μετεγκατάστασης δορυφόρων και των δορυφορικών επιθεωρήσεων, παρέχοντας αξιόπιστη και οικονομικά αποδοτική τεχνολογία.

Επικεφαλής της Kurs Orbital είναι ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της, Volodymyr Usov, ο οποίος προηγουμένως διετέλεσε πρόεδρος της Κρατικής Διαστημικής Υπηρεσίας της Ουκρανίας.

Η εταιρεία έχει αναπτύξει το ARCap, μια ενιαία και τυποποιημένη μονάδα που μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιοδήποτε είδος δορυφόρου, τροχιακού οχήματος μεταφοράς (OTV), φορτηγού / επανδρωμένου ή λεωφορείου διαστημικού σκάφους που χρησιμοποιεί ο πελάτης για να επιτρέψει τη μεταφορά, την επέκταση της ζωής, τη συντήρηση σε τροχιά, την απομάκρυνση διαστημικών συντριμμιών και πολλά άλλα.

Δίνει τη δυνατότητα στις βιομηχανίες εξυπηρέτησης και εφοδιαστικής, οι οποίες διαφορετικά δεν θα είχαν την οικονομική δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν στην συγκεκριμένη αγορά, να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους.

Ο γύρος διεξήχθη από την OTB Ventures και ενώθηκε με την Credo Ventures, Galaxia (τον ιταλικό εθνικό κόμβο μεταφοράς τεχνολογίας για την αεροδιαστημική του CDP Venture Capital) μαζί με την Obloo Ventures και το περιφερειακό ταμείο συνεπένδυσης Piemonte Next.

Η χρηματοδότηση θα ωθήσει την Kurs Orbital προς την ολοκλήρωση του πρώτου μοντέλου πτήσης της, επιτρέποντας ταχύτερες ολοκληρωμένες δοκιμές και επεκτάσεις ομάδων, με την πρόθεση να γίνει ο κορυφαίος πάροχος σε αυτήν την τεχνολογία πλατφόρμας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις