Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Wobble Genomics: “Σήκωσε” χρηματοδότηση ύψους 8,5 εκατ. λιρών

Ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης ανεβάζει το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρώσει η εταιρεία μέχρι σήμερα σε πάνω από 10,5 εκατομμύρια λίρες.

Η Wobble Genomics του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει συγκεντρώσει 8,5 εκατομμύρια λίρες για να βοηθήσει στην εμπορευματοποίηση της τεχνολογίας της. Ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης ανεβάζει το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρώσει η εταιρεία μέχρι σήμερα σε πάνω από 10,5 εκατομμύρια λίρες.

Η γενετική αλληλουχία προσφέρει έναν τρόπο κατανόησης της συμπεριφοράς των κυττάρων. Οι τρέχουσες τεχνικές επικεντρώνονται κυρίως στο DNA. Η αλληλουχία RNA μπορεί να παρέχει καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα κύτταρα θα αντιδράσουν σε διαφορετικές καταστάσεις.

Ιστορικά, η χρήση αλληλουχίας RNA για πολλές εφαρμογές ήταν δύσκολη λόγω της εγγενούς αστάθειας του RNA, της πολύπλοκης μοριακής δομής και της αφθονίας των μορίων. Επιπλέον, οι τρέχουσες τεχνικές που είναι γνωστές ως «αλληλούχιση σύντομης ανάγνωσης» μπορούν να μετρήσουν μόνο μικρά θραύσματα RNA, τα οποία δεν συλλαμβάνουν σημαντικές πληροφορίες.

Η νέα προσέγγιση της Wobble ξεπερνά αυτές τις προκλήσεις και επιτρέπει την αλληλουχία μακράς ανάγνωσης, επιτρέποντας τη βέλτιστη ανίχνευση RNA πλήρους μήκους. Η τεχνολογία θα μπορούσε να έχει ευρείες εφαρμογές, από την ανάπτυξη φαρμάκων και την έρευνα έως τη γεωργία και την οικολογία.

Η Mercia Ventures και η BGF ηγήθηκαν του γύρου χρηματοδότησης, ο οποίος υποστηρίχθηκε από την IQ Capital, την EOS Advisors και το Old College Capital, το ταμείο επιχειρηματικών συμμετοχών του πανεπιστημίου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις