Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΚΜΟΠ: Στηρίζει έμπρακτα τη γυναικεία ενδυνάμωση με πρωτοβουλίες και δράσεις

Το ΚΜΟΠ υλοποιεί 4 δράσεις για την προώθηση της ισότητας των φύλων

Οι γυναίκες αποτελούν το 51% του πληθυσμού στην Ελλάδα. Παρ’όλα αυτά, εξακολουθούν να έρχονται αντιμέτωπες με ανισότητες και εμπόδια. Αυτές τις διακρίσεις καθώς και το έντονο έμφυλο χάσμα αποτυπώνει για τη χώρα μας και η τελευταία αναφορά του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα Φύλων (EIGE), η οποία την κατατάσσει στην 24η θέση, σε σύνολο 27 χωρών.

Αυτά τα δεδομένα αποδεικνύουν πως πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να αντιμετωπίσουμε τις έμφυλες ανισότητες και να προωθήσουμε τη γυναικεία ενδυνάμωση.

Προς αυτή την κατεύθυνση, το ΚΜΟΠ παρουσιάζει 4 δράσεις του, για την έμπρακτη γυναικεία ενδυνάμωση και προώθηση της ισότητας των φύλων.

  • “Φιλικός Χώρος” για Γυναίκες και Κορίτσια

Ο «Φιλικός Χώρος για Γυναίκες και Κορίτσια» είναι μία πρωτοβουλία του ΚΜΟΠ με στόχο να προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον για διάλογο και κοινωνικές δραστηριότητες για γυναίκες πουέχουν υποστεί διαφόρων μορφών κακοποίηση.

Οι δράσεις του “φιλικού χώρου” απευθύνονται σε γυναίκες και κορίτσια 16 ετών και άνω – διάφορων εθνικοτήτων – και πραγματοποιούνται Τετάρτη και Παρασκευή(15.00-17.00) στα γραφεία της ELIX Greece (28ηςΟκτωβρίου 20, 2ος όροφος).

Δείτε το αναλυτικόπρόγραμμα για τις δράσεις του Μαρτίου εδώ.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο [email protected].

Μάθετε περισσότερα εδώ.

  • Διήμερο σεμινάριο για τη χρηματοοικονομική ενδυνάμωση των γυναικών

Το ΚΜΟΠ διοργανώνει δωρεάν διήμερο σεμινάριο με θέμα την ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού γυναικών έως 30 ετών, την Παρασκευή 8 Μαρτίου και Τετάρτη 13 Μαρτίου  (18.00-20.00) στην Αθήνα, Σκουφά 75.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

  • Οδηγός Καλύτερης Ισορροπίας μεταξύ Προσωπικής και Επαγγελματικής Ζωής

Το ΚΜΟΠ έχει σχεδιάσει και αναπτύξει τον οδηγό Balance, για να προσφέρει πρακτικές συμβουλές και δραστηριότητες σε γυναίκες για την καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής στην μεταπανδημική εποχή.

Κατεβάστε τον οδηγό εδώ.

  • Λάβετε μέρος σε έρευνα για την ισότητα των φύλων στην ακαδημαϊκή κοινότητα

Το ΚΜΟΠ καλεί εκπαιδευτικούς όλων τα βαθμίδων και φοιτητές-τριες να λάβουν μέρος στη νέα έρευνα που διεξάγει με θέμα την προώθηση της ισότητας των φύλων στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις