Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Satgana: Fund ύψους 8 εκατ. ευρώ σε Startups για το κλίμα

Η Stagana οραματίζεται ότι το πρώτο της ταμείο θα ανοίξει το δρόμο για πολλά περισσότερα και στοχεύει σε ένα χαρτοφυλάκιο 30 νεοφυών επιχειρήσεων που θα επιταχύνει τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα. 

Η Satgana, μια παγκόσμια εταιρεία VC που θα επενδύει σε νεοσύστατες επιχειρήσεις τεχνολογίας για το κλίμα σε όλη την Ευρώπη και την Αφρική, έκλεισε τον πρώτο γύρο της με επενδύσεις ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ από περισσότερους από 100 LP σε 25 χώρες.

Η Satgana επενδύει τα πρώτα εισιτήρια που κυμαίνονται από € 100.000 έως € 300.000 στο στάδιο Pre-seed και Seed. Η εταιρεία έχει κλείσει 13 συμφωνίες μέχρι στιγμής.

Προηγούμενες επενδύσεις περιλαμβάνουν την Orbio Earth, η οποία παρακολουθεί τις εκπομπές μεθανίου για να παρέχει πληροφορίες σε πιθανούς επενδυτές, τα σύνολα δεδομένων της Amini AI που γεφυρώνουν το χάσμα περιβαλλοντικών δεδομένων της Αφρικής και τα έργα του Kubik για την κατασκευή κτιρίων χαμηλών εκπομπών άνθρακα από απόβλητα

Η Satgana καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει ότι η ομάδα της αντιπροσωπεύει την ποικιλομορφία των ιδρυτών στους οποίους επενδύει και διατηρεί ισχυρό ιστορικό τόσο στις ευρωπαϊκές όσο και στις αφρικανικές αγορές. Οι σύμβουλοι και οι LP που εγγράφονται στο ταμείο περιλαμβάνουν Family Oces, ιδρυτές μονόκερων, επενδυτές αντίκτυπου και επιχειρηματικές προσωπικότητες υψηλού προφίλ, όπως ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Publicis Groupe Maurice Lévy.

Η Satgana ταξινομείται ως ταμείο SFDR Article 9 ή «dark green fund», που σημαίνει ότι οι διαδικασίες του επιδεικνύουν υψηλά πρότυπα συμμόρφωσης με τους παγκόσμιους στόχους βιωσιμότητας. Ομοίως, απέκτησε πρόσφατα το καθεστώς B Corp. Η Stagana οραματίζεται ότι το πρώτο της ταμείο θα ανοίξει το δρόμο για πολλά περισσότερα και στοχεύει σε ένα χαρτοφυλάκιο 30 νεοφυών επιχειρήσεων που θα επιταχύνει τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις