Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Luminance: Συγκεντρώνει 40 εκατ. δολάρια για το AI-for-law LLM

Το AI-for-law LLM της Luminance αυτοματοποιεί τη δημιουργία, τη διαπραγμάτευση και την ανάλυση συμβάσεων και άλλων νομικών εγγράφων.

Η Luminance συγκέντρωσε 40 εκατομμύρια δολάρια σε ένα γύρο χρηματοδότησης Series Β. Η εταιρεία θέλει να εκπληρώσει μια πρόβλεψη που κυκλοφορεί γύρω από τους νομικούς κύκλους μετά την κυκλοφορία του ChatGPT, δηλαδή ότι τα LLM θα είναι σε θέση να αναλάβουν μεγάλο μέρος της δουλειάς των βοηθών των νομικών γραφείων και των νεο-εισερχόμενων στον χώρο.

Επικεφαλής του γύρου ήταν η March Capital, με τη συμμετοχή της National Grid Partners και υφιστάμενων επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων των Slaughter και May. Η March, που ηγήθηκε του γύρου, επενδύει σε εταιρείες που προωθούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό του cloud-based λογισμικού, του αυτοματισμού, της τεχνητής νοημοσύνης και της υποδομής πληροφορικής.

Το AI-for-law LLM της Luminance αυτοματοποιεί τη δημιουργία, τη διαπραγμάτευση και την ανάλυση συμβάσεων και άλλων νομικών εγγράφων – από την επισήμανση μη τυποποιημένων ρητρών σε οποιαδήποτε εισερχόμενη σύμβαση στο Microsoft Word και την πρόταση προτιμώμενης γλώσσας έως τον αυτόματο εντοπισμό περιοχών μη συμμόρφωσης και βασικών όρων σε εκτελεσμένες συμφωνίες.

Το λογισμικό διευκόλυνε την πρώτη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στο ανώτατο ποινικό δικαστήριο του Λονδίνου, το Old Bailey, όπου επέτρεψε στους συνηγόρους να μειώσουν το χρόνο που δαπανάται για την εξέταση αποδεικτικών στοιχείων κατά τέσσερις εβδομάδες.

Η πελατειακή της βάση εκτείνεται σε 600 οργανισμούς σε 70 χώρες, από παγκόσμιους κατασκευαστές όπως η Koch Industries, η Hitachi και η Yokogawa έως ασφαλιστές όπως η Liberty Mutual και φαρμακευτικούς γίγαντες όπως η LG Chem. Αυτός ο γύρος χρηματοδότησης θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση του αποτυπώματος της εταιρείας.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις