Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Neurovalens: Συγκεντρώνει 2.1 εκατ. λίρες και παίρνει έγκριση από τον FDA για φορητή συσκευή θεραπείας του άγχους

Η εταιρεία ειδικεύεται στο συνδυασμό νευροεπιστήμης και τεχνολογίας για την αντιμετώπιση μιας σειράς παγκόσμιων προκλήσεων υγείας.

Η healthtech εταιρεία Neurovalens με έδρα το Μπέλφαστ ανακοίνωσε ότι έχει λάβει έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για τη συσκευή Modius Stress, για τη θεραπεία του άγχους.

Η Neurovalens ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι έκλεισε έναν γύρο χρηματοδότησης ύψους 2,1 εκατομμυρίων λιρών με υφιστάμενους επενδυτές. Η εταιρεία έχει προηγουμένως συγκεντρώσει περίπου 11 εκατομμύρια λίρες σε χρηματοδότηση ιδίων κεφαλαίων από επενδυτές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η εταιρεία ειδικεύεται στο συνδυασμό νευροεπιστήμης και τεχνολογίας για την αντιμετώπιση μιας σειράς παγκόσμιων προκλήσεων υγείας.

Οι ιατρικές συσκευές της έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν μη επεμβατική ηλεκτρική διέγερση σε βασικές περιοχές του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος χωρίς την ανάγκη χειρουργικά εμφυτευμένων ηλεκτροδίων.

Το Modius Stress έχει σχεδιαστεί για τη θεραπεία του άγχους παρέχοντας έναν μικρό και ασφαλή ηλεκτρικό παλμό στο κεφάλι για 30 λεπτά πριν από τον ύπνο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι χρήστες μπορούν να κάνουν άλλες δραστηριότητες, όπως παρακολούθηση τηλεόρασης.

Η επίτευξη ρυθμιστικής έγκρισης μέσω της έγκρισης FDA 510 (k) σημαίνει ότι η συσκευή Modius Stress μπορεί τώρα να πωληθεί απευθείας σε άτομα που πάσχουν από γενικευμένη αγχώδη διαταραχή (GAD) στις ΗΠΑ που έχουν συνταγή από το γιατρό τους.

Η GAD είναι μια μακροχρόνια κατάσταση που κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται ανήσυχοι τις περισσότερες ημέρες για ένα ευρύ φάσμα καταστάσεων και ζητημάτων, παρά για ένα συγκεκριμένο γεγονός. Η GAD μπορεί να προκαλέσει τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά συμπτώματα, όπως αίσθημα ανησυχίας, δυσκολία συγκέντρωσης ή ύπνου, ζάλη και αίσθημα παλμών της καρδιάς.

Η απόφαση του FDA εξασφαλίστηκε μετά από δύο κλινικές δοκιμές Φάσης ΙΙΙ / Pivotal που πραγματοποιήθηκαν στα μέσα του 2023 στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία από το Πανεπιστήμιο του Ulster και στην Ινδία από το Ινδικό Κέντρο Νευροφυσιολογίας (ICN). Ακολουθεί την έγκριση της εταιρείας από τον FDA τον Οκτώβριο του 2023 για τη συσκευή Modius Sleep, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της αϋπνίας. Το Modius Sleep είναι τώρα διαθέσιμο προς πώληση και προωθείται ενεργά από τους γιατρούς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις