Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Attica Bank προσφέρει τα API της στις ενδιαφερόμενες Fintechs

Η Attica Bank ετοίμασε εν μέσω θέρους τα API της και τα προσφέρει σε όλους τους ενδιαφερόμενους, κυρίως Fintechs και άλλες Startups, καλύπτοντας έτσι με αυτό το τρόπο τις απαιτήσεις του νόμου για τις υπηρεσίες πληρωμών PSD2 αλλά και για την αντιμετώπιση του ανταγωνισμού.

Η ανακοίνωση της τράπεζας έχει ως ακολούθως:

Σε εφαρμογή της νομοθεσίας (Ν.4537/2018) και της ενσωμάτωσης σε αυτήν της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2015/2366/ΕΕ σχετικά με τις υπηρεσίες πληρωμών (PSD2), η Attica Bank, διαθέτει το Attica Bank API Portal για την υλοποίηση διασύνδεσης με τα APIs (Application Programming Interfaces) που επιτρέπουν υπηρεσίες παροχής πληροφοριών λογαριασμού πληρωμών και υπηρεσίες εκκίνησης πληρωμών. Το Attica Bank API Portal επιτρέπει σε Third Party Providers (TPPs) , όπως εταιρείες Fintech, κατασκευαστές εφαρμογών και startups να αναπτύσσουν νέα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες με τη χρήση των APIs.

Η Attica Bank απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους ενδιαφερόμενους να επισκεφθούν και να αξιοποιήσουν τις νέες υπηρεσίες που παρέχονται μέσω του εξειδικευμένου Portal στη διεύθυνση: https://openbanking.atticabank.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις