Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συνεργασία LG – Hyundai για ένα προσωπικό ρομποτικό βοηθό

Στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Σεούλ, Incheon, το CLOi GuideBot της LG λειτουργεί ως εκπρόσωπος του αερολιμένα βοηθώντας με επιτυχία τους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, εδώ και ένα έτος περίπου.

Τώρα το LG CLOi GuideBot προβάλλει την προσωπικότητά του σε ένα καινούργιο περιβάλλον που περιλαμβάνει τροχούς αντί για φτερά.

Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της LG και της Hyundai Motor Company, το LG CLOi GuideBot υποδέχεται και βοηθά τους επισκέπτες του experience studio Hyundai Motor Studio Goyang σαν κανονικός υπάλληλος του χώρου. Το πρόσχαρο ρομπότ απαντά σε ερωτήσεις και δίνει χρήσιμες πληροφορίες για την έκθεση, όπως ώρες λειτουργίας, τρέχουσες προσφορές και φυσικά στοιχεία για τα τελευταία οχήματα της Hyundai.

Ο ρόλος του GuideBot

Το GuideBot είναι ο ειδικός στο να βοηθήσει τους ανθρώπους να φτάσουν εκεί που θέλουν και παρέχει έγκαιρη, προσωποποιημένη βοήθεια όποτε χρειάζεται. Οι πελάτες μπορούν να αλληλεπιδρούν με το CLOi GuideBot μέσω της φωνής ή της ενσωματωμένης στην οθόνη αφής.

Είναι σχεδιασμένο για να επικοινωνεί με τους επισκέπτες της Κορέας, οι οποίοι μπορούν να επιλέξουν την προτιμώμενη γλώσσα τους (Αγγλικά, Κορεάτικα ή Κινέζικα). Με την προηγμένη Πλατφόρμα Παροχής Υπηρεσιών Ρομπότ της LG, ο διαχειριστής μπορεί εύκολα να ελέγχει το ρομπότ, να ενημερώνει το περιεχόμενο, να διαχειρίζεται τα προγράμματα και να εκτελεί ελέγχους κατάστασης. Η Hyundai θα χρησιμοποιήσει τα δεδομένα που συλλέγει το GuideBot για να αναλύσει τις προτιμήσεις των επισκεπτών και να δημιουργήσει ειδικά σχεδιασμένες προσφορές και υπηρεσίες στο μέλλον.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα CLOi GuideBot στο χώρο του Hyundai Motor Studio Goyang, ενώ σχεδιάζεται να υπάρχουν περισσότερα μετά την ολοκλήρωση της πιλοτικής φάσης.

Ένας ανταγωνιστής της LG είναι και η αμερικανική Startup Temi με το “εξυπνο” ομόνυμο ρομπότ το οποίο βοηθά πελάτες σε καταστήματα αλλά και στο σπίτι!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις