Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

GAN Paint Studio: Νέο AI εργαλείο επεξεργασίας εικόνων από MIT και IBM

Το MIT και η IBM παρουσίασαν ένα νέο εργαλείο photo editing, το οποίο ονομάζεται “GAN Paint Studio”. Το νέο αυτό πρόγραμμα δίνει, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, στον χρήστη τη δυνατότητα να «ζωγραφίσει με νευρώνες» – τεχνητούς νευρώνες ενός δικτύου machine learning.

Πιο συγκεκριμένα, επιτρέπει στον χρήστη να ανεβάσει μια φωτογραφία επιλογής του και μετά να τροποποιήσει όποιο σημείο θέλει, είτε αυτό σημαίνει να αλλάξει το μέγεθος αντικειμένων είτε να προσθέσει εντελώς νέα αντικείμενα. Πρόκειται ουσιαστικά για μια «deepfake» εκδοχή του Photoshop, αν και προς το παρόν μιλάμε για μια θεωρία και όχι για ένα τελικό προϊόν.

«Αυτό που προσπαθήσαμε είναι να δείξουμε πώς θα μπορούσαν να λειτουργούν στο μέλλον τα δημιουργικά εργαλεία», δήλωσε στο Digital Trends ο Hendrik Strobelt, ερευνητής στο εργαστήριο AI MIT-IBM. «Ξεκινήσαμε από ένα δίκτυο νευρώνων [που ονομάζεται] GAN, το οποίο μπορεί να παράγει τις δικές του εικόνες μιας συγκεκριμένης κατηγορίας – για παράδειγμα, εικόνες κουζίνας – και να αναλύσει ποια εσωτερικά τμήματα του δικτύου είναι υπεύθυνα για την δημιουργία κάθε χαρακτηριστικού. Αυτό μας επέτρεψε να τροποποιήσουμε τις εικόνες που παράγει το δίκτυο. Σχεδιάσαμε πάνω τους. Η καινοτομία που προσθέσαμε είναι ότι ο χρήστης μπορεί να ανεβάσει τη δική του εικόνα αυτής της κατηγορίας και να την τροποποιήσει με “πινέλα” που δεν τραβούν απλές γραμμές, αλλά προσθέτουν στοιχεία όπως δέντρα, υφή τούβλου ή θόλους».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις