Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μια νέα επίθεση Ransomware βρίσκεται σε εξέλιξη σε Ευρώπη και Η.Π.Α.

Το Sodinokibi, όπως ονομάζεται το νέο Malware, κρυπτογραφεί συγκεκριμένα περιεχόμενα του μολυσμένου υπολογιστή απαιτώντας πληρωμή σε bitcoin σε αντάλλαγμα για ένα κλειδί αποκρυπτογράφησης.

Στοχεύει περιοχές σε Ευρώπη και Αμερική μια και εκεί τα θύματα θεωρούνται ικανοί για να πληρώσουν τα λύτρα και δεν στοχεύουν φτωχότερες χώρες και περιοχές.
Το συγκεκριμένο Malware επικεντρώνεται σε παροχείς υπηρεσιών cloud και IT υποδομών σε εταιρείες μια και έτσι μπορεί να εξαπλωθεί πιο γρήγορα σε περισσότερες εταιρείες.

To Malware ζητάει λύτρα από 1.500 δολάρια μέχρι άνω των 10.000 δολαρίων ανά περιπτώσεις.

Ο δημιουργός του Sodinokibi είναι άγνωστος, αλλά σύμφωνα με τους FT το malware έχει προγραμματιστεί να αφήσει τα συστήματα στα πρώην σοβιετικά κράτη ανέγγιχτα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το συγκεκριμένο Malware είναι μια παραλλαγή του GandCrab που κυκλοφόρησε το 2018 και βγήκε προς πώληση στο dark web και λειτουργεί με τη λογική του Ransomware-as-a-Service!

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σε γενικές γραμμές τα βήματα προστασίας είναι να τρέχει στον υπολογιστή σας ένα Antivirus, όπως ο Windows Defender της Microsoft, ειδικά προγράμματα Anti-Malware, να εγκαθιστάτε όλες τις προβλεπόμενες αναβαθμίσεις των Windows και άλλων γνωστών εφαρμογών, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με περίεργα email και θα πρέπει οπωσδήποτε να υλοποιείται backup τοπικά και στο cloud με λύσεις όπως αυτές της Acronis.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις