Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Imec.xpand εγκαινιάζει ταμείο ύψους 300 εκατ. ευρώ για νεοσύστατες επιχειρήσεις ημιαγωγών και νανοτεχνολογίας

Η Imec.xpand, ένα ανεξάρτητο παγκόσμιο επενδυτικό κεφάλαιο, ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη ενός νέου ταμείου ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ για την επιτάχυνση της ανάπτυξης νεοσύστατων επιχειρήσεων ημιαγωγών και νανοτεχνολογίας.

Ιδρύθηκε ως μια συνεργατική προσπάθεια με την Ε&Α Nanoelectronics και τον κόμβο καινοτομίας IMEC. Το ταμείο έχει σχεδιαστεί για να τροφοδοτήσει την καινοτομία ημιαγωγών πέρα από τις παραδοσιακές εφαρμογές και να οδηγήσει τις τεχνολογίες επόμενης γενιάς.

Η Imec.xpand επενδύει παγκοσμίως σε όλα τα στάδια, μετατρέποντας τις καινοτομίες ημιαγωγών και νανοτεχνολογίας σε λύσεις έτοιμες για την αγορά. Εστιάζοντας στην αξιοποίηση της εμπειρογνωμοσύνης του IMEC, το ταμείο στοχεύει σε πρωτοποριακές τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης, της μηχανικής μάθησης (AR/VR και της φωτονικής). Στις βιοεπιστήμες, το imec.xpand αναζητά ευκαιρίες για την προώθηση της κυτταρικής θεραπείας, της νευροτροποποίησης και άλλων εφαρμογών που θα μεταμορφώσουν την ιατρική διάγνωση και θεραπεία.

Το πρώτο ταμείο imec.xpand ξεκίνησε το 2017. Μέχρι σήμερα, η imec.xpand έχει επενδύσει σε 23 εταιρείες που, μέχρι στιγμής, έχουν συγκεντρώσει σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ σε χρηματοδότηση και περιλαμβάνουν δύο μονόκερους. Οι εταιρείες χαρτοφυλακίου περιλαμβάνουν τις Swave Photonics, Pulsify Medical και Spectricity μεταξύ άλλων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις