Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ισπανικές Startups καταγγέλλουν τη Microsoft για τις πρακτικές της στο cloud

Η Ισπανική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων κατηγορεί τον tech κολοσσό για αντιανταγωνιστικές πρακτικές

Εναντίον της Microsoft  στρέφονται οι ισπανικές Startups σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. Συγκεκριμένα, η Ισπανική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων, η οποία εκπροσωπεί περισσότερες από 700 Startups κατήγγειλε τη Microsoft για αντιανταγωνιστικές πρακτικές στο cloud.

«Η Microsoft όχι μόνο εκμεταλλεύτηκε τη δεσπόζουσα θέση της στις αγορές των λειτουργικών συστημάτων (Windows) και του παραδοσιακού λογισμικού παραγωγικότητας (Microsoft Office, Windows Server, SQL Server) για να επιβάλει τη χρήση του Azure, αλλά έχει επίσης επιβάλει τεχνητά εμπόδια που περιορίζουν τη δυνατότητα των νεοφυών επιχειρήσεων να λειτουργούν δίκαια και να είναι ανταγωνιστικές», αναφέρεται στο έγγραφο της καταγγελίας σύμφωνα με το Reuters.

«Αυτές οι πρακτικές περιλαμβάνουν εμπόδια στη φορητότητα των δεδομένων ή συμβατικούς όρους που περιορίζουν τον ανταγωνισμό στις άδειες λογισμικού, εμποδίζοντας την ελεύθερη επιλογή παρόχων αυτών των υπηρεσιών, μειώνοντας τη δυνατότητα επιλογής και ευελιξίας που χρειάζονται οι νεοφυείς επιχειρήσεις για να μπορούν να είναι ανθεκτικές, να καινοτομούν και να αναπτύσσονται», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο.

Η Ένωση κάλεσε την Ισπανική Εποπτική Αρχή Ανταγωνισμού να ξεκινήσει έρευνα και να λάβει άμεσα μέτρα για τη διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς.

«Πιστεύουμε ότι όλες οι εταιρείες θα πρέπει να μπορούν να ανταγωνίζονται σε ένα περιβάλλον ισότητας, ώστε να μην μένουν πίσω είτε ως πελάτες είτε πάροχοι υπηρεσιών», δήλωσε ο Carlos Mateo, πρόεδρος της Ισπανικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι η οργάνωση Cloud Infrastructure Services Providers in Europe (CISPE), στα μέλη της οποίας περιλαμβάνεται και η Amazon, διαμαρτυρήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στις αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ για τους νέους όρους σύμβασης της Microsoft υποστηρίζοντας ότι βλάπτουν το ευρωπαϊκό οικοσύστημα cloud computing.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις