Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Alinia AI συγκεντρώνει 2,4 εκατ. δολάρια για την ασφαλή ανάπτυξη της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης

Επιτρέπει στους πελάτες να έχουν σαφή και ακριβή στοιχεία για το πώς συμπεριφέρονται οι εφαρμογές που υποστηρίζονται από LLM σε διαφορετικά επιχειρηματικά σενάρια για συγκεκριμένες εργασίες και συμμορφώνονται με συγκεκριμένους κανόνες.

 

Η Alinia AI, μια πλατφόρμα που επιτρέπει στις εταιρείες να αναπτύσσουν με ασφάλεια και έλεγχο τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη, καθοδηγούμενη από τις πολιτικές και τις δραστηριότητές τους, έχει συγκεντρώσει 2,4 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση Pre-Seed.

Η υιοθέτηση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά η ταχεία υιοθέτησή της συνοδεύεται από σημαντικές προκλήσεις. Ένα παράδειγμα είναι η διαχείριση του ελέγχου και της ασφάλειας ενόψει κινδύνων για την πρόληψη ακατάλληλου περιεχομένου.

Υπάρχει επίσης η ανάγκη πλοήγησης στις επερχόμενες ρυθμιστικές προσπάθειες, όπως ο νόμος της ΕΕ για την τεχνητή νοημοσύνη, το εκτελεστικό διάταγμα του Μπάιντεν ή το νομοσχέδιο C-27 του Καναδά, οι οποίες απαιτούν αυστηρούς ελέγχους ασφαλείας και σαφή τεκμηρίωση.

Η αξιολόγηση της απόδοσης και της αξιοπιστίας των παραγωγικών εφαρμογών AI τόσο από την ασφάλεια όσο και από την επιχειρηματική διάσταση αποτελεί κορυφαίο εμπόδιο για τις επιχειρήσεις.

Αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τις εταιρείες όταν αξιοποιούν προηγμένες τεχνικές όπως η τελειοποίηση και το RAG, η διατήρηση εκδόσεων LLM και ο συντονισμός μεταξύ ομάδων, συμπεριλαμβανομένης της μηχανικής μάθησης, της διακυβέρνησης και των εμπειρογνωμόνων του επιχειρηματικού τομέα.

Η πλατφόρμα της Alinia στοχεύει στην παροχή μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης διακυβέρνησης AI – η οποία επί του παρόντος απαιτεί πολλαπλά εργαλεία – που κυμαίνονται από την αξιολόγηση και την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο έως τις τεχνικές βελτιστοποίησης αιχμής, σε συνδυασμό με χαρακτηριστικά τεκμηρίωσης που διευκολύνουν τη συμμόρφωση σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής του LLM.

Επιτρέπει στους πελάτες να έχουν σαφή και ακριβή στοιχεία για το πώς συμπεριφέρονται οι εφαρμογές που υποστηρίζονται από LLM σε διαφορετικά επιχειρηματικά σενάρια για συγκεκριμένες εργασίες και συμμορφώνονται με συγκεκριμένους κανόνες.

Η Speedinvest και η Precursor ηγήθηκαν του γύρου με τη συμμετοχή της KFund και σημαντικών αγγέλων, συμπεριλαμβανομένων των Clem Délangue & Thom Wolf (Hugging Face Co-Founders), Tom Preston (GitHub Co-Founder), Xavier Amatriain (Google Core AI VP) και Oriol Vinyals (Google DeepMind VP of Research)

Η Alinia θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να προσλάβει επιπλέον ταλέντα για να δημιουργήσει την πλατφόρμα της Alinia, επικεντρωμένη στην ασφάλεια και τις κανονιστικές απαιτήσεις, επιτρέποντας την ασφαλή και χωρίς αποκλεισμούς χρήση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης σε όλες τις μεθόδους και τις γλώσσες LLM.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις