Η Arborea, μια αγγλο-πορτογαλική Startup που πρωτοπορεί στην ανάπτυξη πολυλειτουργικών πρωτεϊνών και θρεπτικών συστατικών μέσω ενός νέου συστήματος παραγωγής μικροφυκών, «σήκωσε» με επιτυχία έναν γύρο χρηματοδότησης ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ.
Επικεφαλής του γύρου ήταν η Indico Capital Partners, ενώ συμμετείχε και η Banco Português de Fomento (BPF).
Τα νέα κεφάλαια θα βοηθήσουν την Abrorea, η οποία ιδρύθηκε το 2015 και έχει την έδρα της στο Λονδίνο, να ιδρύσει τις πρώτες της εγκαταστάσεις για την παραγωγή πρωτεϊνών σε εμπορική κλίμακα, χρησιμοποιώντας την πρωτοποριακή τεχνολογία Biosolar Leaf. Αυτή η επαναστατική προσέγγιση επιτρέπει τη δημιουργία υψηλής αξίας, πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά τροφίμων με αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα, προσφέροντας μια πολύ αναγκαία βιώσιμη λύση στην παγκόσμια πρόκληση της επισιτιστικής επάρκειας και της κλιματικής αλλαγής.
Ο Founder και CEO της Arborea, Julian Melchiorri, δήλωσε: «Αυτή η χρηματοδότηση σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στην αποστολή μας να φέρουμε επανάσταση στην παραγωγή τροφίμων μέσω της τεχνολογίας Biosolar Leaf. Με το να παράγουμε βιώσιμες πολυλειτουργικές πρωτεΐνες, ο οποίες είναι καθαρές στη γεύση και στο χρώμα, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή ποικίλων τροφίμων, αντιμετωπίζουμε δύο από τις πιο σοβαρές προκλήσεις του κόσμου: την επισιτιστική κρίση και την κλιματική αλλαγή. Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Indico Capital Partners και την Banco Português de Fomento για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που θα μεταμορφώσουν το μέλλον της βιομηχανίας τροφίμων και θα αποκαταστήσουν την ισορροπία στον πλανήτη μας».
