Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στην οικογένεια Λάτση το 20% του ομίλου Viva

Με στόχο την επέκταση του ομίλου Viva στο εξωτερικού και ειδικότερα στις αγορές της Βρετανίας, της Κύπρου, της Ρουμανίας, της Ιταλίας και της Πολωνίας ανακοινώθηκε σήμερα η ολοκλήρωση της εξαγοράς του 20% του ομίλου από επενδυτικές εταιρείες συμφερόντων της Οικογένειας Λάτση.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία απόκτησης μετοχών συνολικού ύψους 20% στον όμιλο εταιρειών Viva από επενδυτικές εταιρείες συμφερόντων της Οικογένειας Λάτση ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 όταν οι επενδυτές έκαναν το πρώτο βήμα εισόδου στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με την απόκτηση ποσοστού 12,5%.

Τον Ιανουαρίου του 2016 συμφώνησαν στην απόκτηση και του υπολοίπου 7,5%, συναλλαγή που ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή των επενδυτών την 1η Απριλίου 2016 στη νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Viva Wallet Holdings.

viva_wallet_702336

Ο Χάρης Καρώνης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Viva σημείωσε ότι «ο Όμιλος ολοκλήρωσε με ιδιαίτερη επιτυχία ένα πρώτο κύκλο λανσαρίσματος καινοτόμων υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών στην Ελλάδα και ότι άμεσος επόμενος στόχος είναι η διεύρυνση των δραστηριοτήτων του στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης στην οποία έχει επίσημη άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος, ως Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος. Πρώτος σταθμός για το ελληνικό ηλεκτρονικό πορτοφόλι, Viva Wallet, θα είναι το Λονδίνο και αμέσως επόμενοι προορισμοί οι Κύπρος, Ρουμανία, Ιταλία και Πολωνία. Προς επίτευξη του παραπάνω στόχου, ο όμιλος έχει ήδη ξεκινήσει τον περιορισμό των δραστηριοτήτων του στο εσωτερικό της χώρας».

O Πάρις Κασιδόκωστας – Λάτσης ανέφερε ότι «Η Viva αποτελεί παράδειγμα καινοτόμου επιχειρηματικότητας, εξωστρέφειας και δυναμισμού. Αυτά τα στοιχεία μας έκαναν να ολοκληρώσουμε τη συναλλαγή εντός των 14 μηνών αντί των 3 ετών που προέβλεπε η αρχική μας συμφωνία, επισφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο την πολύ επιτυχημένη πορεία του ομίλου Viva και την άριστη συνεργασία και εμπιστοσύνη μεταξύ των ιδρυτικών μετόχων και επενδυτών».

Οι εταιρείες του ομίλου Viva

O όμιλος Viva δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από το 2000 και αποτελείται από τις εταιρείες:

Viva Wallet Holdings ΑΕ (πρώην Realize ΑΕ)

Hγετική εταιρεία στον κλάδο της Πληροφορικής με εξειδίκευση στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη web και mobile εφαρμογών για τράπεζες και μεγάλους οργανισμούς (Β2Β).

Viva Payments

Το πρώτο Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος αδειοδοτημένο από την Τράπεζα της Ελλάδος για την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών στην Ελλάδα και σε 30 χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Viva Services

Εταιρεία με κυρίαρχη θέση στην ηλεκτρονική διάθεση προς καταναλωτές (B2C) υπηρεσιών διάθεσης εισιτηρίων μεταφορών, εισιτηρίων θεαμάτων και αθλητικών εκδηλώσεων, ασφαλειών, κ.ά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις