Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Έλον Μασκ: 14 δισ. δολ. οι προ-παραγγελίες για το Tesla Model 3

Αν σας φαίνονται υπερβολικές οι ουρές έξω από τα καταστήματα για ένα iPhone, οι ουρές για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που δεν είχε ακόμα παρουσιαστεί, είναι αδιανόητες!

Τελικά, ο κόσμος θέλει ξεχωριστά πράγματα από ξεχωριστούς ανθρώπους. Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι την πρώτη εβδομάδα μετά την επίσημη παρουσίαση του Tesla Model 3 έχουν γίνει 325.000 προ-παραγγελίες(!) με τους υποψήφιους αγοραστές να δίνουν προκαταβολή 1.000 δολάρια για ένα αυτοκίνητο που θα βγει στο τέλος του 2017.

Το Model 3 είναι το πρώτο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Tesla, το κόστος του οποίου θα ξεκινάει από τα 35.000 δολάρια. Ανήκει στην κατηγορία των BMW σειρά 3, Mercedes C-Class, Audi A4, Toyota Prius, Nissan Leaf.
Στο εσωτερικό δεσπόζει μια οθόνη 15 ιντσών, ενώ είναι εξοπλισμένο με αυτόματο πιλότο, ταχύτατη φόρτιση 20-30 λεπτών και όλα τα άλλα χαρακτηριστικά τεχνολογίας και διαρρύθμισης που συναντάμε στα αυτοκίνητα σήμερα.

Το Tesla Model 3 θα βγαίνει με τρεις κινητήρες, με τον εισαγωγικό ηλεκτροκινητήρα των 40-kWh να αποδίδει 250 άλογα, επιταχύνοντας 0-100 γύρω στα 6 δευτερόλεπτα και όλα αυτά με αυτονομία μεταξύ φορτίσεων περίπου 350 χιλιόμετρα. Η κίνηση είναι στους πίσω τροχούς ή και στους τέσσερις και αναμένεται στην αγορά, όπως προαναφέραμε, το 2017.

Όπως ανακοίνωσε στο παραπάνω tweet ο Elon Mask, η μέχρι στιγμής αξία των προ-παραγγελιών του Model 3 αγγίζουν τα 14 δισ. δολάρια! Βέβαια δεν σημαίνει ότι όλες οι 325.000 προ-παραγγελίες θα μετατραπούν σε πραγματικές πωλήσεις, δεδομένου και του μεγάλου διαστήματος εξόδου στην αγορά, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ένα εντυπωσιακό νούμερο.

Να σημειώσουμε ότι το πλήρως ηλεκτρικό Nissan Leaf έχει μια βάση 200.000 οδηγών στις ΗΠΑ και ενδεχομένως το Model 3 να το ξεπεράσει μόλις εμφανιστεί στην αγορά, σε 1,5 έτος περίπου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις