Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Spotawheel: 300.000 ευρώ χρηματοδότηση με βασικό «παίκτη» το VentureFriends

Το επενδυτικό fund VentureFriends ηγείτο της χρηματοδότησης ύψους 300.000 ευρώ που έλαβε η Spotawheel, μια νέα online υπηρεσία στην αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, που προσφέρει δίκαιη τιμολόγηση στον πωλητή και πλήρη εμπιστοσύνη και διαφάνεια στον αγοραστή.

Ειδικότερα, από το συνολικό γύρο χρηματοδότησης το επενδυτικό VentureFriends συμμετείχε με 195.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό (105.000 ευρώ) καλύφθηκε από τον Ιάσονα Μανωλόπουλο, καθώς επίσης και από άλλους «αγγέλους» –  επενδυτές.

Ο co-founder και CEO της Spotawheel Χάρης Αρβανίτης δήλωσε σχετικά, με το γύρο χρηματοδότησης: «με τη Spotmechanic καταλάβαμε πόσο βαθύ είναι το πρόβλημα στην αγορά του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Με τη Spotawheel το λύνουμε, συνδυάζοντας την αδιαπραγμάτευτη εμπιστοσύνη με την πραγματική αξία για όλους».

Spotawheel_site_desktop

Το «μοντέλο» λειτουργίας της Spotawheel

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση η Spotawheel χρησιμοποιεί τις αρχές, το ήθος και τη βάση της Spotmechanic για να αλλάξει τον αδιαφανή τρόπο που λειτουργούν οι εμπορίες αυτοκινήτων στην Ελλάδα και παγκοσμίως, δημιουργώντας ένα απόλυτα έμπιστο και χαμηλό σε κόστος μοντέλο λειτουργίας που δίνει πολύ μεγάλη αξία τόσο σε αγοραστές όσο και σε πωλητές. Έτσι σε μόλις ένα μήνα λειτουργίας, η Spotawheel έχει ολοκληρώσει 10 αγοροπωλησίες ενώ έχει ήδη άλλες 15 προς ολοκλήρωση.

Η Spotmechanic

Πριν από ένα χρόνο, η ομάδα της Spotawheel έβαλε σκοπό να αλλάξει την αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και δημιούργησε τη Spotmechanic. Η Spotmechanic είναι μια αξιόπιστη υπηρεσία επιτόπιων τεχνικών ελέγχων στην Ελλάδα, όπου κατάφερε να αφήσει γρήγορα το στίγμα της στην πολύπαθη αγορά του ελληνικού μεταχειρισμένου, διενεργώντας περισσότερους από 4.000 ελέγχους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στην πρώτη χρονιά τής λειτουργίας της!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις