Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Tapely: Επένδυση 200.000 ευρώ από το Jeremie Openfund II

Το Jeremie Openfund II, το ελληνικό venture capital επενδυτικό ταμείο που δημιουργήθηκε σε συνεπένδυση κοινοτικών κεφαλαίων υπό το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής JEREMIE, ανακοίνωσε την δέκατη τέταρτη επένδυσή (συμμετέχει συνολικά σε 11 διαφορετικά εταιρείες), αυτή τη φορά 200.000 ευρώ στην νεοσύστατη Tapely ΙΚΕ.

H Tapely έχει αναπτύξει μία πλατφόρμα η οποία επιτρέπει στους χρήστες της να δημιουργούν προσωπικές συλλογές τραγουδιών, προσθέτοντας τραγούδια από δημοφιλείς πηγές όπως το Youtube και το Soundcloud και προσωποποιώντας τα με φωτογραφίες στο φόντο, χρώματα και κείμενο με την τυπογραφία της επιλογής τους. Στόχος είναι η πλατφόρμα να επαναφέρει το συναίσθημα στην ακρόαση του μουσικού τραγουδιού που αφαιρεί η αναπαραγωγή του σε ψηφιακές συσκευές, όπως υπολογιστές και κινητές συσκευές.

Έτσι, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν τη δική τους “κασσέτα” με τραγούδια και επιπλέον να μοιραστούν τις επιλογές τους με τους φίλους τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Jeremie Openfund II, η υπηρεσία σήμερα αριθμεί “χιλιάδες χρήστες και περισσότερες από 15.000 μοναδικές μουσικές συλλογές“.

Η εταιρεία δημιουργήθηκε από τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, πρώην στέλεχος της PricewaterhouseCoopers, ο οποίος για ένα χρόνο διδάχθηκε προγραμματισμό για να δημιουργήσει το Tapely.

Η νεοσυσταθείσα εταιρεία αριθμεί σήμερα τέσσερα άτομα.

[Επανόρθωση: Η προηγούμενη εκδοχή του άρθρου ανέφερε λανθασμένα ότι η επένδυση στην Tapely είναι η δέκατη τρίτη του Jeremie Openfund II]

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις