Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Blue Growth: Επιχειρηματικός διαγωνισμός για startups στη θαλάσσια οικονομία και τη βιώσιμη ναυτιλία

Ο διαγωνισμός Blue Growth διοργανώνεται από το ινστιτούτο τεχνολογία Athens Information Technology και το incubator για εταιρείες βιώσιμης επιχειρηματικότητας Aephoria.net με στόχο την υποστήριξη επιχειρηματικών ιδεών που αφορούν στη θάλασσια οικονομία, την αειφορία και την καινοτομία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πράσινη ναυτιλία, αειφόρος παράκτιος και θαλάσσιος τουρισμός, βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια, νέες τεχνολογίες στη ναυσιπλοΐα αποτελούν ενδεικτικά θεματικές ενότητες στις οποίες αναζητούνται καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες.
Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδείξει και να υποστηρίξει την δημιουργία νέων επιχειρήσεων στους παραπάνω τομείς καθώς και να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει νέους επιχειρηματίες για τις ευκαιρίες της θαλάσσιας οικονομίας. Η προώθηση της επιχειρηματικότητας, της έρευνας και παραγωγής καινοτομίας και της δημιουργίας θέσεων εργασίας στον τομέα της θαλάσσιας οικονομίας είναι βασικοί στόχοι του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλα τα φυσικά πρόσωπα ενώσεις/ομάδες προσώπων, καθώς και σε νομικά πρόσωπα που εδρεύουν στην Ελλάδα, με χρόνο λειτουργίας λιγότερο ή ίσο του 1 έτους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την επιχειρηματική τους πρόταση  μέσα από τον ιστότοπο του διαγωνισμού μέχρι και την Τρίτη 15 Ιουλίου.

Οι προτάσεις που θα κατατεθούν χρειάζεται να αφορούν σε μία από τις παρακάτω θεματικές ενότητες:
• Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών
• Ενέργεια & Περιβάλλον/ Πράσινη Ναυσιπλοΐα
• Καινοτομία στον Θαλάσσιο Πρωτογενή Τομέα – Υδατοκαλλιέργειες
• Αειφόρος Θαλάσσιος Τουρισμός & Πολιτισμός
• Θαλάσσιες μεταφορές

Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή αξιολογητών στις υπό εξέταση θεματικές περιοχές. Οι 3 πρώτες νικήτριες ομάδες θα κερδίσουν:
– Χρηματικό έπαθλο αξίας 5.000 ευρώ έκαστη
– Φιλοξενία και υποστήριξη στα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα από το δίκτυο του Aephoria.net
– Υποτροφίες σε εκπαιδευτικά σεμινάρια του Athens Information Technology (AIT)

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις