Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Transifex: Επένδυση 2,5 εκατ. δολ. από αμερικανικά funds για την πλατφόρμα μετάφρασης που ξεκίνησε από την Ελλάδα

Την επένδυση που έχει ολοκληρώσει από τον Μάιο η ελληνικής καταγωγής startup Transifex επιβεβαίωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Γλέζος, μιλώντας στο Venture Capital Dispatch της Wall Street Journal.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, της επένδυσης ηγήθηκε το VC fund New Enterprise Associates, ενώ στη χρηματοδότηση “σποράς” της εταιρείας συμμετείχαν και τα ταμεία Toba Capital, Arafura Ventures.

Σε μετέπειτα δημοσίευμά του, ο ιδρυτής της εταιρείας αναφέρει ότι συμμετείχαν και οι επενδυτικοί “άγγελοι” Ίλυα Σούκχαρ, ιδρυτής της Parse, Γιώργος Παπαδόπουλος, ιδρυτής της Atypon, Τζόναθαν Σίγκελ, ιδρυτής της RightSignature, Θάνος Τριαντ, επενδυτικός “άγγελος” που έχει επενδύσει στις Siebel, BrightEdge, Locish και Syntellia/Fleksy, Πάνος Κουγιούρης, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος στην Citrix, Πωλ Κέννυ, ιδρυτής της Cobone, Σριράμ Ραμαχαντράν, ιδρυτής της Niara.

Τα τρία αμερικανικά VC funds έχουν έδρα στο Μένλο Παρκ της Καλιφόρνια και στην Σίλικον Βάλλεϋ.

Το ποσό της πρώτης χρηματοδότησης που λαμβάνει η εταιρεία ανέρχεται σε 2,5 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο Τύπου της εταιρείας, θα κατευθυνθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη της πλατφόρμας, καθώς και σε μία νέα τεχνολογία που δημιούργησε η εταιρεία και προστατεύει με πατέντα, η οποία ονομάζεται Transifex Live και επιτρέπει στους χρήστες της να μεταφράζουν και μεταφέρουν σε τοπικές συνθήκες τις ιστοσελίσες τους με την προσθήκη μίας μόνο γραμμής κώδικα, μέσω JavaScript.

Η εταιρεία ξεκίνησε το 2009 από την Πάτρα με το όνομα Indifex ως μία πλατφόρμα μετάφρασης του Fedora, της πιο δημοφιλούς διανομής Linux, και σήμερα έχει εξελιχθεί σε ένα λογισμικό που προσφέρεται ως υπηρεσία στο cloud για την μεταφορά σε τοπικές συνθήκες και μετάφραση διαφόρων projects σε όλο τον κόσμο. Χρησιμοποιείται από προγραμματιστές λογισμικού και μεγάλες εταιρείες για την μετάφραση των website, mobile apps, των υποτίτλων στα video τους, τα άρθρα υποστήριξης κλπ.

Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται από το 2012 στο Ντέλαγουαίαρ των ΗΠΑ, ενώ διατηρεί γραφεία στο Μένλο Παρκ της Καλιφόρνια και στο Ηράκλειο της Αθήνας. Συνολικά, η εταιρεία αριθμεί 15 υπαλλήλους, με 10 από αυτούς να απασχολούνται στην Ελλάδα σε έρευνα και ανάπτυξη.

[Επανόρθωση 24/6/2014, 21:42 – Οι προηγούμενες εκδοχές του άρθρου ανέφεραν ότι η επένδυση στην εταιρεία είχε ολοκληρωθεί πριν κάποιους μήνες και δεν συμπεριελάμβαναν τους Γιώργο Παπαδόπουλο, Τζόναθαν Σίγκελ, Θάνο Τριάντ, Πάνο Κουγιούρη, Πωλ Κέννυ και Σριράμ Ραμαχαντράν στους επενδυτικούς “αγγέλους”]

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις