Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Και όμως η Pinnatta πουλήθηκε για 50.000 ευρώ!

Αν και αποτέλεσε το “next big thing” της ελληνικής Startup σκηνής, γεγονός που – μεταξύ άλλων – αντικατοπτρίζεται στα κεφάλαια που κατάφερε να συγκεντρώσει κατά το διάστημα που βίωνε την ανοδική της πορεία, τελικά “κατάφερε” να πουληθεί για μόλις 50.000 ευρώ!

Ο λόγος για την εταιρεία Pinnatta, η οποία – πλέον – βρίσκεται κάτω από την “ομπρέλα” του ομίλου PD Holdings, του Πάνου Δημητρόπουλου, που πρόσφατα απέκτησε το 60%των μετοχών της έναντι μόλις 50.000 ευρώ, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των μετοχών της Startup εταιρείας. Θα πρέπει ωστόσο να επισημάνουμε ότι οι νέοι μέτοχοι, της πλειοψηφίας, της Pinnatta, έχουν δεσμευθεί πως θα εισφέρουν στην εταιρεία υπηρεσίες αξίας 800.000 ευρώ προκειμένου να την βοηθήσουν να αναπτυχθεί.

Υπενθυμίζεται πως συνολικά η Pinnatta, από το 2011 έως και το 2015, κατάφερε να “σηκώσει” κεφάλαια ύψους 4 εκατ. ευρώ, περίπου. Από αυτά, το 1,5 εκατομμύριο ευρώ τα έδωσαν τα Jeremie Fund Odyssey Venture Partners και PJ Tech Catalyst , το 2013, αποτελώντας τους μεγάλους χρηματοδότες της εταιρείας σε μια κομβική στιγμή για την μετέπειτα πορεία της Pinnatta.

No deal, no life!

Αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση που δεν προχωρούσε το συγκεκριμένο “deal”, η Pinnatta – πιθανότητα – το 2016 να ολοκλήρωνε άδοξα την πορεία της, αποτελώντας ένα ακόμη “failureγια την ελληνική Startup σκηνή.

Το σήμερα και… τα λάθη

Σύμφωνα με πληροφορίες του STARTUPPERgr ο νέος μέτοχος της Pinnatta συνδέει τη συμμετοχή του σε αυτήν με τα πλάνα του που σχετίζονται με το Gaming και ειδικότερα το Mobile Gaming. Ταυτόχρονα, η εν λόγω επένδυση χαρακτηρίζεται ως χαμηλού ρίσκου, καθώς κατάφερε να αποκτήσει το 60% μιας εταιρείας έναντι του ευτελούς ποσού των 50.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως η Pinnatta στο πρόσωπο του Θοδωρή Μουλού ο οποίος κατέχει τη μια από τις τρεις θέσεις στο δ.σ. της εταιρείας, βρήκε τον συνεκτικό δεσμό του παρελθόντος με το παρόν της εταιρείας. Μάλιστα, ο κ. Μουλός συνέβαλε τα μέγιστα προκειμένου να σωθεί η εταιρεία.

Νέος CEO και νέα πλάνα για την Pinnatta

Κύκλοι της αγοράς, τέλος, συνδέουν την καθοδική πορεία της Pinnatta με τις επιλογές των αρχικών Founders – οι οποίοι σήμερα δεν συνδέονται σε κανένα σημείο με την εταιρεία- τις οποίες χαρακτηρίζουν καταστροφικές και δίχως κάποιο μακρόπνοο σχεδιασμό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις