Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To LaddRoller από τη Λάρισα στο Los Angeles στους παγκόσμιους τελικούς Chivas The Venture

Τα αδέρφια Πετρωτού από τη Λάρισα πραγματοποίησαν κάτι ξεχωριστό και πρωτότυπο για την Ελλάδα: εφηύραν, σχεδίασαν και κατασκεύασαν το πρωτοποριακό αυτοκινούμενο αναπηρικό αμαξίδιο LaddRoller που μπορεί να καλυτερεύσει τη καθημερινότητα των ανθρώπων με αναπηρία με το μισό κόστος μάλιστα από αντίστοιχα αμαξίδια.

Ο ελληνικός τελικός πραγματοποιήθηκε εχθές το βράδυ στον εντυπωσιακό χώρο Tzaferi 16 στο Γκάζι παρουσία του Managing Director της Pernod Ricard Hellas, Cyril Claquin.

Chivas_The_Venture

Το laddroller είναι ένα ηλεκτροκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο το οποίο δίνει την δυνατότητα στους χρήστες του, τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, να στέκονται όρθιοι. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει την στάση που επιθυμεί μέσα σε ένα εύρος από την καθιστή έως την όρθια θέση ενώ παράλληλα είναι πάντοτε σε θέση να το κινεί και το διευθύνει. Το μικρό του βάρος και η στιβαρή του κατασκευή το καθιστούν ιδανικό για την καθημερινή μετακίνηση καθώς είναι ικανό να υπερβαίνει εμπόδια και να ξεπερνά ανωμαλίες.

Μπορεί να μεταφερθεί στον χώρο αποσκευών ενός αυτοκινήτου, μιας και τα τμήματα που το συνθέτουν διαχωρίζονται με μεγάλη ευκολία. Σε περίπτωση που οι μπαταρίες του αδειάσουν μπορεί να κινηθεί και μόνο με τα χέρια όπως τα απλά, χειροκίνητα αμαξίδια. Το μεγαλύτερο όμως πλεονέκτημα του laddroller είναι ότι καταφέρνει να συνδυάσει όλα τα θετικά χαρακτηριστικά των διαφόρων τύπων αμαξιδίων της αγοράς καθιστώντας το μια ιδανική επιλογή.

Η εταιρεία έχει κατοχυρώσει την ευρεσιτεχνία στην Ελλάδα και αναμένεται να κάνει το ίδιο σταδιακά σε όλες τις αγορές που θα δραστηριοποιηθεί. Η παραγωγή γίνεται στη Λάρισα με δυνατότητα 60 αμαξιδίων το μήνα.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το LaddRoller ήταν μέσα στους δέκα φιναλίστ του MITEF Greece Startup Competiition 2016.

LaddRoller-Ζυριχη
To LaddRoller πρόσφατα πήρε μέρος στο Cybathlon, στους αγώνες για αθλητές με αναπηρία, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Ζυρίχη με την Καλλιόπη Λουφάκη να παίρνει την δέκατη θέση.

Οι φιναλίστ απ’ όλο τον κόσμο θα λάβουν μέρος στο Chivas – The Venture Accelerator Week, στην Μεγάλη Βρετανία τον ερχόμενο Μάρτιο, παρακολουθώντας mentoring workshops σε συνεργασία με το Skoll Centre και το Oxford University, για καίρια ζητήματα που αφορούν τις επιχειρήσεις τους και τη συμμετοχή τους στο μεγάλο τελικό ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο Los Angeles τον Ιούλιο του 2017. Εκεί, οι νικητές του παγκόσμιου τελικού θα διεκδικήσουν μέρος από το μεγάλο βραβείο του 1 εκατ. δολ.

Οι υπόλοιποι φιναλίστ του Ελληνικού τελικού Chivas – The Venture

A million senses, με κύριο αντικείμενο την παροχή πακέτων διακοπών προσαρμοσμένων στις ανάγκες οικογενειών με μέλη με αυτισμό.
Agrifarm, κύριο αντικείμενο την επιχειρηματική εκπαίδευση και οικονομική διευκόλυνση νέων αγροτών μέσω ευνοϊκών όρων πληρωμής, ώστε να μπορέσουν να σταθούν ανταγωνιστικά στην αγορά.
Cyclefi, με κύριο αντικείμενο το καινοτόμο μοντέλο επιβράβευσης καταναλωτών που ανακυκλώνουν, το οποίο προσφέρει εξοικονόμηση στις δαπάνες του νοικοκυριού.
SOFFA, με κύριο αντικείμενο την ένταξη και απασχόληση προσφύγων και διασωθέντων θυμάτων trafficking στον κλάδο της ένδυσης και υπόδησης, και την παραγωγή μόδας με ηθικό και βιώσιμο τρόπο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις