Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο αισθητήρας της Aeva προτίθεται να αλλάξει για πάντα τα αυτόνομα οχήματα

Η Startup Aeva ιδρύθηκε από δύο πρώην μηχανικούς της Apple, οι οποίοι παρουσίασαν έναν αισθητήρα που υπόσχεται να αλλάξει τα πάντα για αυτόνομα οχήματα μέσω του LIDAR.

Το LIDAR είναι μια συσκευή που επιτρέπει τη μέτρηση των αποστάσεων μεταξύ του εκπεμπόμενου λέιζερ και των αντικειμένων ή των επιφανειών γύρω του. Επιτρέπει ουσιαστικά τη δημιουργία σεναρίων 3D, ώστε το αυτοκίνητο να μπορεί “να δει” τι υπάρχει στο δρόμο. Χάρη σε αυτό το σύστημα ο αισθητήρας της Aeva μπορεί να καθορίσει εάν ένα στοιχείο πλησιάζει ή απομακρύνεται από το όχημα και επίσης υπολογίζει σε ποια ταχύτητα εμφανίζονται αυτές οι κινήσεις. H τεχνολογία μπορεί να λειτουργήσει κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες ακόμη και στο σκοτάδι.

Ο Soroush Salehian, ένας από τους συνιδρυτές, ανέφερε: «Το προϊόν μας μπορεί να μετρήσει τα pixels με μεγάλη ακρίβεια ακόμα και να εντοπίσει στοιχεία όπως τα άκρα ενός πεζού. Το γεγονός του υπολογισμού των αποστάσεων και των ταχυτήτων επιτρέπει επίσης την πρόβλεψη των κινήσεων των αντικειμένων ώστε το αυτοκίνητο να ενεργήσει αναλόγως». Αντίθετα με άλλα LIDAR, η Aeva δεν χρησιμοποιεί παλμικό λέιζερ, αλλά ένα συνεχές λέιζερ που συλλέγει τα δεδομένα πιο γρήγορα και άμεσα, πρόσθεσε.

Η Aeva θεωρεί ότι ο επόμενης γενιάς αισθητήρας της θα βοηθήσει τα μελλοντικά αυτόνομα οχήματα, τα οποία πλέον έχουν πιο αυξημένες απαιτήσεις σε λογισμικό, ενώ στόχος της εταιρείας είναι να συνεχίσει να βελτιώνει το σύστημά της,

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις