Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Goodvidio: Ανακοίνωσε επένδυση 300.000 ευρώ από το Openfund

Η Goodvidio είναι μία εταιρεία λογισμικού από την Θεσσαλονίκη που βοηθά ηλεκτρονικά καταστήματα να αναβαθμίσουν την αγοραστική εμπειρία των πελατών τους αξιοποιώντας online βίντεο περιεχόμενο.

Σήμερα ανακοίνωσε τη συμφωνία επένδυσης ύψους 300.000 ευρώ από το Jeremie Openfund II για την περαιτέρω ανάπτυξη της υπηρεσίας και την προώθηση της σε αγορές του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τον συνιδρυτή και Chief Executive Officer της Goodvidio, Δημήτρη Κουρτέση, το λογισμικό της εταιρείας βοηθά τα καταστήματα να αναζητήσουν επαναχρησιμοποιήσιμα βίντεο σε χαώδεις κοινωνικές πλατφόρμες όπως το YouTube και να τα διαχειριστούν σε μεγάλο αριθμό σελίδων. Επιπλέον,  καταγράφουν την απόδοση του περιεχομένου και  επιτρέπουν την αυτόματη βελτιστοποίηση του. Συνδυάζοντας τεχνολογία information filtering και ανθρώπινη κρίση, το λογισμικό της Goodvidio εντοπίζει και αυτόματα προτείνει τα καλύτερα βίντεο που υπάρχουν διαθέσιμα για ένα προϊόν σε μια σειρά από κοινωνικές πλατφόρμες βίντεο. Η υπηρεσία αυτοματοποιεί την εισαγωγή των βίντεο στις σελίδες του καταστήματος, καταγράφει συνεχώς την απόδοση του κάθε βίντεο με βάση την ανταπόκριση των επισκεπτών, και ανανεώνει το περιεχόμενο για να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι συνιδρυτές της εταιρείας γνωρίστηκαν ενώ έκαναν διδακτορική έρευνα στο αντικείμενο του cloud computing και της “έξυπνης” διαχείρισης πληροφορίας, και στα τέλη του 2013 ξεκίνησαν να αναπτύσσουν ένα πρωτότυπο της υπηρεσίας. Το 2014 η ομάδα της Goodvidio διευρύνθηκε σημαντικά και σε σύντομο διάστημα η πρώτη έκδοση της υπηρεσίας τέθηκε σε πιλοτική δοκιμή με την συμμετοχή ηλεκτρονικών καταστημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η υπηρεσία της Goodvidio είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμη σε πιλοτικό πρόγραμμα περιορισμένης πρόσβασης (private beta) στο οποίο ήδη συμμετέχουν επιχειρήσεις ecommerce από διάφορες χώρες, όπως μεγάλοι multichannel retailers, pure-play retailers μικρού και μεσαίου μεγέθους, αλλά και μεγάλες εταιρίες καταναλωτικών αγαθών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις