Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Vendora: Δεύτερος γύρος χρηματοδότησης για το Scaleup!

Η Vendora, μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες αγγελιών για καινούργια και μεταχειρισμένα προϊόντα στην Ελλάδα ανακοίνωσε τον δεύτερο γύρο χρηματοδότησης με την Ολλανδική No Such Ventures να ηγείται και τη συμμετοχή των Bucephalus, Great Stuff Ventures αλλά και των υπαρχόντων μετόχων.

Τα νέα κεφάλαια θα επιταχύνουν το αναπτυξιακό σχέδιο της Vendora και ταυτόχρονα θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας στα κεντρικά γραφεία της στην Αθήνα.
Η Vendora δημιουργήθηκε από τον Robin Schuil, ένα από τα μεγάλα Success Strories της Ολλανδικής Startup σκηνής μια και ήταν συνιδρυτής της αντίστοιχης πλατφόρμας Marktplaats.nl η οποία εξαγοράστηκε το 2004 από το eBay έναντι 225 εκατ. Ευρώ.

Ο Robin μέσω των προγραμμάτων επιτάχυνσης του Orange Grove βρέθηκε στην Αθήνα, η οποία τον κέρδισε τόσο πολύ ώστε εγκαταστάθηκε εδώ και έκανε και τη νέα του Startup πριν τρία χρόνια. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα η Vendora έχει τεράστια ανάπτυξη με περισσότερες από ένα εκατομμύριο επισκέψεις το μήνα και 100.000 αγγελίες σύμφωνα με την εταιρεία.

Αν και δεν ανακοινώθηκε το ύψος της επένδυσης, ωστόσο η No Such Ventures επενδύει ποσά της τάξης των 1 με 5 εκατ. ευρώ. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα σχόλια των επενδυτών για την Ελλάδα αλλά και για το πόσο μέτρησε η προγενέστερη εμπειρία του Robin και το γεγονός ότι βρίσκεται στην Ελλάδα πολλά χρόνια.

Ο Robin Schuil, CEO της Vendora δήλωσε σχετικά:
Χάρη σε αυτήν την επένδυση από την No Such Ventures, την Great Stuff Ventures και τους
υφιστάμενους μετόχους μας, μας δίνεται η ευκαιρία να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε τη ζήτηση για αγγελίες καταναλωτών στην Ελλάδα. Η εμπειρία των επενδυτών στην ανάπτυξη επιτυχημένων επιχειρήσεων και το τεράστιο δίκτυο επιχειρηματιών και ειδικών του χώρου, καθιστά τους συγκεκριμένους επενδυτές ως την καλύτερη επιλογή για να εντείνουμε την ήδη πολύ ταχεία ανάπτυξη της Vendora.

O Reinder Lubbers, Partner της No Such Ventures δήλωσε:
Αν υπήρχε επενδυτικό λεξικό, τότε η εικόνα του Ρόμπιν θα μπορούσε να τοποθετηθεί υπό τον όρο «founder-market fit», καθώς ο Ρόμπιν γνωρίζει την συγκεκριμένη αγορά εκτενώς, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται στην ελληνική startup σκηνή εδώ και πολλά χρόνια. Πιστεύουμε ότι ο Ρόμπιν και η ομάδα του δημιούργησαν ένα προϊόν από το οποίο ο ελληνικός λαός θα επωφεληθεί σημαντικά. Πλέον όλα τα σημάδια είναι θετικά και είμαστε πολύ χαρούμενοι που στηρίζουμε τη Vendora ώστε να συνεχίσει να αναπτύσσεται.

O Bart Jan Manten – Partner της Bucephalus ανέφερε:
Η Vendora είναι το τέλειο παράδειγμα μιας ιδέας που δημιουργεί αξία για τους ανθρώπους την κατάλληλη στιγμή και με τον κατάλληλο τρόπο. Όντας ενεργός στην Ελλάδα με την εταιρεία μου την Neolea εδώ και μια δεκαετία, συνειδητοποίησα, πως παρά τις τωρινές συνθήκες, η Ελλάδα βρίσκεται σε ανοδική πορεία και επιταχύνει τους ρυθμούς ψηφιοποίησης. Επίσης, ο τρόπος με τον οποίον οι Έλληνες ενστερνίστηκαν τη Vendora είναι πρωτοφανής. Συνδυάζοντας τα παραπάνω με την τεράστια εμπειρία και γνώση του Ρόμπιν, αισθανόμαστε απόλυτα σίγουροι ότι η Vendora έχει λαμπρό μέλλον.

Ο Gianluca Valentini – Partner στην Great Stuff Ventures δήλωσε σχετικά:
Η Vendora αντιπροσωπεύει μια νέα γενιά στις πλατφόρμες αγγελιών που συνδυάζει στοιχεία από πολλών ειδών τεχνολογικές λύσεις, οδηγώντας έτσι σε μια πιο απρόσκοπτη εμπειρία για καταναλωτές και επιχειρήσεις. Ενώ παραμένει πιστή στο επιχειρηματικό της μοντέλο, η Vendora συνεχώς προσθέτει υπηρεσίες και τεχνολογίες που διευκολύνουν σημαντικά τις συναλλαγές, κάτι που είναι σύνηθες για μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού. Η Vendora εκμεταλλεύτηκε τα 20 χρόνια εμπειρίας στην ομάδα πάνω στην ανάπτυξη και την καινοτομία και δημιούργησε την πιο τεχνικά προηγμένη πλατφόρμα C2C. Εμείς στην GSV είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τα μελλοντικά βήματα και είμαστε σίγουροι ότι η εταιρεία βρίσκεται σε μια πραγματικά εντυπωσιακή πορεία ανάπτυξης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις