Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Ε.ΚΕ.ΦΕ. Δημόκριτος “πρωτοστατεί” στην έρευνα για το 5G

Συντονίζει κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχουν 29 φορείς και εταιρείες από όλη την Ευρώπη

Στην τρίτη φάση ερευνητικών έργων στο πρόγραμμα – πλαίσιο Ορίζοντας 2020, έχει περάσει το έργο 5GENESIS (5th Generation End-to-end Network, Experimentation, System Integration, and Showcasing) στο οποίο συμμετέχουν 29 φορείς και εταιρείες από όλη την Ευρώπη, με συντονιστή το Ε.ΚΕ.ΦΕ. «Δημόκριτος» και συγκεκριμένα τους ερευνητές Δρ Χαρίλαο Κουμαρά και Δρ Αναστάσιο Κούρτη, από το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Στην κοινοπραξία, στο σχηματισμό της οποίας συνέβαλε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), συμμετέχουν δυναμικές εταιρίες, όπως η Space Hellas, η Airbus, η Intel και η Ericsson καθώς και ερευνητικοί οργανισμοί πρωτοπόροι στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Συνολικά, συνεισφέρουν 29 φορείς από 11 χώρες (Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Γερμανία, Ιρλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Πορτογαλία και Ισραήλ), Από την Ελλάδα συμμετέχουν, εκτός από το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και την Space Hellas, συμμετέχουν η Cosmote, η Infolysis, η Fogus και ο Δήμος Αιγάλεω.

Στόχος της κοινοπραξίας αυτής είναι η ενεργή συνεισφορά στην έρευνα και η μεγιστοποίηση του οφέλους από την τεχνολογία 5G. Μέσω του έργου 5GENESIS επιδιώκεται η δημιουργία ενός ανοικτού, εξελισσόμενου και κατανεμημένου πειραματικού μηχανισμού για το δίκτυο 5G σε ολόκληρη την Ευρώπη για την αξιολόγηση της προστιθέμενης αξίας του και την επικύρωση συγκεκριμένων δεικτών αποτελεσματικότητας (Key Performance Indicators -KPIs), με μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, τόσο σε εργαστηριακό περιβάλλον όσο και σε μεγάλη κλίμακα. Η υποδομή 5GENESIS εκτείνεται σε πέντε ευρωπαϊκές πόλεις: Αθήνα, Μάλαγα, Λεμεσός, Surrey και Βερολίνο, σε πέντε διαλειτουργικές πλατφορμές πειραματισμού, με διαφορετικές βέβαια δυνατότητες.

Σημειώνεται ότι το ΕΚΤ λειτουργεί ως Εθνικό Σημείο Επαφής για έντεκα τομείς του Ορίζοντα 2020, υποστηρίζοντας ελληνικούς φορείς να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

 

Με πληροφορίες από το ΕΚΤ 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις