Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα επένδυση της Metavallon VC στην [i2.d] technologies

Η Metavallon VC ανακοίνωσε σήμερα την επένδυσή της στην εταιρεία [i2.d] technologies, μια εταιρεία τεχνολογίας πληροφορικής που προσφέρει τεχνολογία αιχμής για το SaaS σε κατασκευαστές λογισμικού (software vendors) και παρόχους ψηφιακών υπηρεσιών (service providers).

H [i2-d] technologies ιδρύθηκε το 2018 από τον Ιωάννη Δημητριάδη και δραστηριοποιείται στην αγορά του SaaS παρέχοντας λύσεις τεχνολογίας αιχμής με ένα καινοτόμο χαρτοφυλάκιο προϊόντων που περιλαμβάνει το SaaS.fabric και το petranna.db.

Το petranna.db  είναι μια cloud υπηρεσία μετατροπής σχεσιακών βάσεων δεδομένων για πολλαπλούς χρήστες (data multi-tenancy). H υπηρεσία εφαρμόζεται χωρίς ανάγκη επέμβασης στον κώδικα του λογισμικού (codeless implementation) σε οποιαδήποτε βάση δεδομένων (MySQL, PostgreSQL, MariaDB, SQL Server, Oracle, DB2), για όλους τους παρόχους  cloud υποδομών και προσφέρει γρήγορη ανάπτυξη με χαμηλά κόστη. Το petranna.db,  βοηθά τους κατασκευαστές λογισμικού (software vendors) να μετατρέψουν τη βάση δεδομένων του λογισμικού τους σε SaaS-ready και τους system integrators να διαχειριστούν μετασχηματισμούς data multi-tenancy με μια ολοκληρωμένη λύση (box-solution).

Το SaaS.fabric, το πρώτο εμπορικό προϊόν της εταιρίας, είναι ένα ολοκληρωμένο και πρωτοποριακό πλέγμα υποστηρικτικών υπηρεσιών και αυτοματισμών διάθεσης υπηρεσιών λογισμικού στο Cloud. Ενδεικτικά το σύνολο των υποστηρικτικών υπηρεσιών καλύπτει  τη διαχείριση του service life-cycle περιλαμβάνοντας: computer & software resources bundling, service catalogue, product offering, provisioning, rating, order capturing, usage gathering, monitoring κλπ. Το SaaS.fabric, είναι συμβατό με διάφορες υποδομές και λογισμικά, προσφέρει ταχύτητα διάθεσης νέων υπηρεσιών λογισμικού, χαμηλά κόστη διασύνδεσης με τρίτα συστήματα, ευέλικτη διαμόρφωση κ.λ.π Απευθύνεται σε παρόχους ψηφιακών υπηρεσιών (service providers) προκειμένου να αυτοματοποιήσουν το μοντέλο διάθεσης SaaS και System Integrators προκειμένου να  ολοκληρώνουν  έργα σχετικά  με SaaS (SaaS-driven projects).

Η [i2.d] technologies στοχεύει διείσδυση στην αγορά SaaS, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει τα 300 δισ. δολάρια έως το 2026, ενώ παράλληλα 3 στις 4 εταιρίες θα χρησιμοποιήσουν λύσεις SaaS έως το 2021. Η εταιρεία φιλοδοξεί να αποτελέσει καταλύτη για τo SaaS, χάρη στην έμπειρη ομάδα της με ισχυρή τεχνογνωσία, καθώς και το καινοτόμο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της με δυνατότητα κατοχύρωσης ευρεσιτεχνιών. Ο υφιστάμενος χρηματοδοτικός γύρος της εταιρείας έχει στόχο να στηρίξει την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας και των αντίστοιχων προϊόντων, να επιταχύνει την έξοδό της στην αγορά και να επεκτείνει την ομάδα της στην Ελλάδα με επιπλέον προσλήψεις.

Μαρία Καίνη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της [i2.d] technologies, δηλώνει «Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται παγκοσμίως μια αλματώδης ανάπτυξη στην διείσδυση υπηρεσιών cloud σε οργανισμούς κάθε τύπου και μεγέθους. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για μεγιστοποίηση της αξίας αυτών των υπηρεσιών οραματιστήκαμε και σχεδιάσαμε καινοτόμες λύσεις για την αγορά του SaaS. Με το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών μας είμαστε πρωτοπόροι στην αγορά του SaaS όπου και στοχεύουμε  να αποτελέσουμε το σημείο αναφοράς παγκοσμίως.»

Προσθέτοντας η Μυρτώ Παπαθάνου συνέταιρος του Metavallon VC είπε «Οι επαγγελματίες στον χώρο του ICT χρειάζονται εργαλεία που επιτρέπουν ευελιξία και επεκτασιμότητα προκειμένου να προσφέρουν στους SMB πελάτες απρόσκοπτη παράδοση προϊόντων SaaS στο Cloud. Τα προϊόντα της [i2.d] technologies απευθύνονται σε μια υποεξυπηρετούμενη αγορά η οποία τα επόμενα χρόνια θα αναπτυχθεί ραγδαία.»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις