Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Marathon VC: Νέα χρηματοδότηση 1,2 εκατ. ευρώ στην Code BGP για ένα πιο ασφαλές Internet

Η εταιρεία έχει την έδρα της στο Ηράκλειο και είναι Spinoff του ΙΤΕ.

H Marathon VC ανακοίνωσε σήμερα την ολοκλήρωση επένδυσης ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ στην Code BGP, μια αμιγώς ελληνική ερευνητική spinoff του ΙΤΕ, με την χρηματοδότηση να χρησιμοποιείται για την ανάπτυξή της έτσι ώστε και επιταχύνει τη δημιουργία του προϊόντος της.

Η Code BGP ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες με στόχο να δημιουργήσει ένα καλύτερο και πιο ασφαλές Internet, μέσα από την βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών των διαχειριστών δικτύου. Οι εταιρείες Internet πραγματοποιούν σειρά ρυθμίσεων στο BGP καθημερινά (για τον προσδιορισμό των διαδρομών που ακολουθεί η κίνηση στο Internet), η πλειοψηφία των οποίων γίνεται χωρίς τη χρήση αυτοματισμών. Έτσι, γίνονται λάθη τα οποία έχουν σημαντικό κόστος για τις εταιρείες και μπορούν ακόμα και να διακόψουν την λειτουργία ορισμένων τμημάτων του δικτύου. Παράλληλα, πραγματοποιούνται συχνά επιθέσεις τύπου BGP prefix hijacking λόγω της έλλειψης εγγενούς ασφάλειας στο BGP. Τα προβλήματα αυτά στοχεύει να λύσει η πλατφόρμα της Code BGP προσφέροντας νέα εργαλεία στους διαχειριστές δικτύων που θα αυτοματοποιήσουν τις διαδικασίες τους, θα αυξήσουν τον έλεγχο στα δίκτυά τους και θα μειώσουν το κόστος τους. Η πλατφόρμα της Code BGP έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί με τις υπάρχουσες διαδικασίες και εργαλεία που χρησιμοποιούν οι διαχειριστές δικτύων, ενώ επίσης προσφέρει και μια φιλική και εύκολη προς το χρήστη διεπαφή, κάνοντας τη δουλειά των διαχειριστών δικτύου σαφώς πιο εύκολη!

Οι συνιδρυτές της εταιρείας, Ξενοφώντας Δημητρόπουλος (CEO), Βασίλειος Κοτρώνης (CTO) και Λευτέρης Μανασσάκης (COO) είναι διακεκριμένοι ερευνητές, δημιουργοί λογισμικού ανοιχτού κώδικα και στελέχη με μεγάλη εμπειρία στο χώρο των υποδομών Διαδικτύου. Αποτελούν μέλη της ομάδας που δημιούργησε το Artemis, ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα που ελέγχει τις λειτουργίες που εκτελούνται για τη διαχείριση του πρωτοκόλλου BGP και ενημερώνει άμεσα για επιθέσεις τύπου BGP prefix hijacking.
Το συγκεκριμένο είναι το πρώτο λογισμικό του κλάδου που δεν παρουσιάζει αστοχίες και χρησιμοποιείται ήδη από μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες Διαδικτύου στον κόσμο όπως CenturyLink, Verizon, Time Warner και Telia. Οι τρεις συνιδρυτές ξεκίνησαν πριν μερικούς μήνες την Code BGP, μια εταιρεία spinoff του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), για να αναπτύξουν περαιτέρω τις προσπάθειες τους και να δημιουργήσουν νέα προϊόντα υποστηρίζοντας τους διαχειριστές στην ομαλή λειτουργία του Διαδικτύου.

Η διαχείριση του πρωτοκόλλου BGP είναι αρκετά πολύπλοκη και συχνά συνοδεύεται από σοβαρά προβλήματα σε θέματα ασφαλείας και τροποποιήσεων που επηρεάζουν την απόδοση του δικτύου, και μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και στη διακοπή της λειτουργίας του. Η πλατφόρμα της Code BGP βασίζεται σε έρευνα πολλών ετών στον τομέα και εμπειρία μέσα από τη δημιουργία του λογισμικού ανοιχτού κώδικα Artemis. Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε συνδυάζουν τις τελευταίες πρακτικές στο χώρο της τεχνολογίας, με σκοπό την αύξηση της αυτοματοποίησης, της ασφάλειας και του ελέγχου των λειτουργιών για τους διαχειριστές δικτύων,” δήλωσε ο Ξενοφώντας Δημητρόπουλος, συνιδρυτής και Chief Executive Officer της Code BGP.

Η σωστή διαχείριση του πρωτοκόλλου BGP είναι τόσο σημαντική όσο το ίδιο το Διαδίκτυο. Ο Ξενοφώντας, ο Βασίλης, ο Λευτέρης και η ομάδα τους δημιουργούν λογισμικό νέας γενιάς για να λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διαχειριστές δικτύων. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν ένα καλύτερο Διαδίκτυο,” δήλωσε ο Γεώργιος Τζιραλής, εταίρος της Marathon Venture Capital.

Αν ενδιαφέρεστε να γίνετε μέλος της εταιρείας που όπως αναφέρει δημιουργεί ένα καλύτερο και πιο ασφαλές Διαδίκτυο, μπορείτε να δείτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις